Zvezde ponovno na rdeči preprogi: Grammyji 2021

Že nekaj časa je minilo odkar so se lahko svetovno znani glasbeniki sprehajali po rdeči preprogi in ustvarili vrhunsko modno revijo. Letošnji Grammyji, ki so potekali 15. marca, so glasbenikom ponovno omogočili, da z modnimi kreacijami znanih modnih oblikovalcev potolažijo modne navdušence. Kljub temu da podelitev nagrad na dogodku pomeni veliko, se zvezdniki vsako leto močno potrudijo s svojo izbiro oblačil. Na preprogi tudi letos ni manjkalo živahnosti, saj so kreacije vsebovale pestro barvno shemo, zanimive kroje in veliko perja.

harry styles
Harry Styles v Gucciju.

Obleke, ki odražajo posebnost

Grammyji predstavljajo eksperimentalni slog rdeče preproge, kjer le črna obleka in črn moški tuxedo nista dovolj. Kreacije namreč skrivajo posameznikovo osebno noto, ki pojasni, kdo so in kaj je njihovo glasbeno sporočilo. To je zagotovo potrdil Harry Styles, ki je bil od glave do peta oblečen v kreacijo Guccija. Svoj videz je nadgradil z lila šalom iz perja, s katerim je upodobil »glam rock« videz in opomnil na njegovo otvoritveno skladbo Watermelon Sugar.

Sanjskost in eleganca

Nekatere kreacije so spomnile na čas pred pandemijo, ko so rdeče preproge potekale v polnem zagonu. Eno izmed takšnih oblek, dizajnerke Post-Molly Goddard, je nosila pevka Jhené Aiko. Rožnato puhasti top in ujemajoče dolgo krilo sta prikazovala občutek nežnosti in sanjskosti. Te ni manjkalo niti pri Dua Lipi, ki je z glamurozno kreacijo Versaceja, prikazala blišč in eleganco. Pastelno rozasta obleka polna kristalov je na zapeljiv način pokazala nekaj pevkine kože, a ob tem obdržala prefinjenost.

jhene aiko in dua lipa
Jhené Aiko (levo) in Dua Lipa (desno).

Hollywodski glamur

»Savage« raperka Meghan Thee Stallion je v obleki Dolce & Gabanna presenetila s svojim glamuroznim videzom. Nosila je večerno obleko v barvi mandarin z visokim izrezom na nogi in veliko pentljo na hrbtu. Z izbiro obleke je izžarevala hollywoodski glamur in prejela veliko pohval. Nagrado za največji dekolte bi lahko prejela Doja Cat, ki je osupnila v obleki Roberta Cavallija. Poleg izreza do pasu je njeno obleko dopolnjeval pernat spodnji del v zeleni barvi.

mehgan thee stallion in doja cat
Meghan Thee Staillon (levo) in Doja Cat (desno).

Brezčasna črna obleka

Medtem ko so nekateri umetniki na rdeči preprogi zares izkazali z eksperimentalno izbiro oblačil, pa je zvezdnica Beyonce postregla s črno usnjeno obleko. Ta jo je v pasu izrazito stisnila in zaradi svoje kratke dolžine poudarila njeno postavo. V svojem slogu je na podelitev prišla tudi Billie Eilish, ki je svoj Gucci videz popestrila s koordiniranim klobukom.

beyonce in billie eilish
Beyonce (levo) in Billie Eilish (desno).

Podelitev glasbenih nagrad je bila letos razmeram primerno prilagojena in posledično precej okrnjena. Številni nagrajenci ali podeljevalci nagrad so se prireditvi priključili le preko videoklica, zaradi česar so bili prikrajšani do paradiranja po rdeči preprogi. »A to še ne pomeni, da si bom nadela navadno trenirko«, je svoje občutke ob prireditvi povzela Joanie Leeds, ki je na daljavo sprejela grammyja za najboljši otroški glasbeni album. Prisotni zvezdniki so morali nositi zaščitne maske, ki so se v večini ujemale z njihovimi toaletami. Vstop je bil omogočen tudi predstavnikom nekaterih medijev, ki so lahko vprašanja zastavljali z varne razdalje.

VIRThe guardian
Prejšnji članekZnani so vsi nominiranci za oskarje, med njimi nekaj presenečenj
Naslednji članekDanes praznujemo slovenski dan možganov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.