Se nočeš zrediti?

K božično-novoletnim praznikom spadajo obložene mize in pridobivanje dodatnih kilogramov. Januarja pa počasi začnemo spet z normalnim prehranjevanjem, zato smo pripravili nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali obdržati telesno težo.

1. Bodi previden pri izbiri prigrizkov

Pomembno je, da po prigrizkih posežeš le, kadar si lačen. Ko te ne muči lakota, je najbolje, da se nezdravim zalogajem izogneš. Zapomni si, da je lahko prigrizek tudi zdrav. Namesto čokolade ali čipsa, si raje privošči sadje.

2. Pazi na velikost porcij

Ob pogledu na obloženo mizo je zelo verjetno, da si bomo na krožnik naložili preveč hrane. Za rešitev tega problema obstaja preprost trik. Uporabimo manjši krožnik, in tako lažje nadziramo velikost porcij.

3. Jej v miru

Velikokrat se zgodi, da med kosilom ali večerjo počnemo še kaj drugega. Ko nismo osredotočeni na prehranjevanje, je bolj verjetno, da se bomo preveč najedli.

4. Jej počasi

Vzemi si čas in ne hiti. Priporočljivo je celo, da pred obrokom nekajkrat globoko vdihneš in izdihneš. Hrano temeljito prežveči, saj je prebava začne že v ustih.

5. Med obrokom naredi premor

Zelo dobro je, da med obrokom naredimo kratko pavzo. Telesu damo čas, da možganom sporoči, da smo siti.

6. Izogibaj se kaloričnim pijačam

Alkohol in sladkane pijače so prava bomba kalorij. Nadziraj vnos tovrstnih tekočin, saj lahko zelo pripomorejo k pridobivanju odvečnih kilogramov.

Prejšnji članek6 nasvetov za produktivno učenje
Naslednji članekS prijateljem je nekaj narobe. Kako mu lahko pomagam?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.