Kako vedeti, da si v pravem razmerju, kljub pomislekom

Tvoje razmerje s partnerjem je čudovito, sanjsko in ljubeče. A kaj storiti, ko se pojavijo prvi pomisleki in dvomi o vajinem razmerju? Misliš, da tvoj partner mogoče sploh ni tisti pravi in da si zmožen dobiti nekaj boljšega. V vsakem razmerju pride do trenutka, ko tisto zaljubljenost zamenjajo dvomi in takrat se razmerje odpelje v dve smeri. Biti skupaj ali pa ne. In kako vedeti, da je tvoj partner, kljub pomislekom, res pravi zate? Našli smo šest razlogov, zakaj je tvoj partner pravi zate, četudi ti misliš drugače.

Ob partnerju si točno to, kar si

Ko se enkrat konča tista nora zaljubljenost v razmerju, velikokrat nastane neka praznina in pojavijo se pomisleki. Prideš do točke, ko razmišljaš, ali lahko dobiš nekaj boljšega. Vseeno pa je pomembno nekaj drugega. Če se v razmerju počutiš varno in sproščeno, je to odličen znak. Če je vajino razmerje zgrajeno na zaupanju, ljubezni in varnosti, potem je to odlična smernica za naprej.

Perfektnost

Ne znaš povedati, kaj točno te moti v razmerju

Ko imaš pomisleke glede svojega partnerja, obstaja možnost, da te sploh ne moti on. Misli so le besede, ki jih povemo samemu sebi. In zato je pomembno, da na svoje misli gledamo iz več perspektiv, saj niso nujno najbolj zanesljive. Če bi gledal na te misli kot zunanji opazovalec, bi še mislil, da so točne? Verjetno ne in zato vsako stvar poglej iz drugega zornega kota.

Bolečina

Želita graditi vajino razmerje

Vsako razmerje ima vzpone in padce, a na vama je, kako bo to vplivalo na prihodnost. Gradita svoje razmerje. Ustvarjajta, ljubita se, pogovarjajta se, potujta in vse, kar v razmerju rada počneta. Gradita sebe.

Vidva

Ni hudega, če se ne strinjata

Pomisleki o vajinem razmerju se lahko pojavijo, če se velikokrat sporečeta. Pomembno pa je, da stopita korak nazaj in ugotovita, zakaj do teh sporov sploh prihaja. »Agree to disagree,« je stavek, ki v razmerju veliko pomeni. S prepiri vnašata v razmerje stvari in čustva, ki jih je zelo težko premostiti. Tako si morata vzeti čas zase in ugotoviti, kako te težave odstraniti.

Strinjam se

Skupaj sta odlična ekipa

Za mnoge pare je medsebojno tekmovanje tisto, kar jim daje smisel in jih »podžiga«. A ko postaneta eno, ne tekmujeta več en proti drugemu. Tekmujeta skupaj proti ostalim. Izjemnega pomena je, da sodelujeta in si zaupata. Sigurno bosta lahko premagala vse ovire, ki jih vama bo življenje nastavilo.

Vidva proti svetu
Vidva proti svetu

Tvojega partnerja ni strah biti ranljiv s teboj

Če sta skupaj že nekaj časa, je izjemno težko planirati prihodnost z nekom, ki se ti še ni popolnoma odprl in ti zaupal. Ko veš, da lahko govorita o čisto vsem in sta ob tem popolnoma sproščena, je to odličen znak. Vsekakor pa je čisto normalno imeti pomisleke, a tudi o teh se lahko pogovorita skupaj s partnerjem. Včasih te lahko tvoja lastna pričakovanja in želje dobesedno pokopljejo. A če se pogovarjata o tem, bodo tudi ti pomisleki izginili.

Vidva

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPod vplivom 9. del: Pomočnica
Naslednji članekKako čmrlj pretenta rastlino v cvetenje

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.