Kako vzbuditi ponovno iskro romantike?

Da intenzivna začetna zaljubljenost ne traja večno, je jasno vsakemu, ki je bil v zvezi več kot nekaj mesecev. Toda to ne pomeni, da je neizbežno, da vsak par preraste v dva stara prijatelja ali celo v tujca. Veliko je stvari, ki jih lahko naredita, da bi ohranila oziroma ponovno vzbudila romantično vzdušje v vajini zvezi.

Redni dotiki, objemi in poljubi

Fizična bližina je izjemno pomembna za vsako zvezo. Poljubljanje naj ne bo rezervirano za predigro; naj postane del vsakega običajnega dne, tudi takega brez seksa. Poljub vsakič ko se poslovita in ponovno vidita je prav tako pomemben. Predvsem pa ne pozabita na objeme: ti naj bodo dolgi, ne pa bežni, še posebej ob koncu dneva.

Načrtovanje

Poskrbita, da si vsaj enkrat na teden vzameta čas samo za vaju ter skupaj počneta nekaj, kar vaju veseli. Naj bo to večerja, ogled filma, sprehod po kakem posebnem kraju ali obisk kulturne prireditve. Če imata veliko različnih interesov, naj en teden na vrsto pridejo tvoji, drugi teden pa partnerjevi.

Majhne pozornosti

Če hočeš biti romantičen, ti ni treba vsak teden kupiti šopka rož. Rože so sicer dobrodošle, a pozoren si lahko na veliko drugih načinov. Preseneti ga s kavo ali čajem, zajtrkom v postelji, skuhaj kaj dobrega. Vzemi si čas za to, da skupaj jesta vsaj enkrat v dnevu. Vsake toliko partnerju podari kakšno malenkost, na primer njegovo najljubšo čokolado.

Komplimenti

Povej mu, da dobro izgleda. Pohvali nova oblačila ali pričesko. Pokaži mu, da je zate še vedno privlačen kot na začetku.

Pogovor

Ko se partner s tabo hoče pogovarjati, mu nameni stoodstotno pozornost. Odloži telefon, ugasni televizijo, zapri računalnik in poslušaj. Poleg tega je pomembno, da si vedno povesta, kaj vama hodi po glavi, kaj vaju moti in česa si želita. Zamolčani problemi vedno vodijo v težave in zamere.

Podpora in razvedrilo

Ko ima tvoj partner slab dan, teden ali mesec, mu stoj ob strani. Poslušaj ga, vprašaj, kako lahko pomagaš, svetuj in zanj naredi kaj lepega. Pelji ga na kak kraj, ki mu je všeč, skuhaj njegovo najljubšo jed, poberi njegov najljubši film.

Skupaj potujta

Če imata oba rada potovanja, seveda. Tudi če tvoj partner ni navdušen nad letenjem v oddaljene kraje, bo gotovo cenil vsaj kratek oddih kje v bližini. Kraj in čas lahko izbereta skupaj, če pa misliš, da veš, kaj mu je všeč, lahko celo pripraviš presenečenje in ga »ugrabiš« za vikend.

Tipične romantične geste

V primeru, da imaš pogum in voljo za tipične romantične geste, so te vedno opcija. Listi cvetov vrtnic, raztreseni po tleh, okrasitev s svečami, romantična glasba, skupne dišeče kopeli, drage večerje, nakup seksi spodnjega perila in tako dalje.

Vsega naštetega ti seveda ni treba poskusiti v istem tednu, niti v istem mesecu. Večina omenjenih gest je v bistvu način življenja, ki vodi v uspešno zvezo med dvema človekoma, ki se podpirata, spoštujeta in si namenjata dovolj pozornosti.

Prejšnji članekUsekani športi
Naslednji članekBepi je še zadnjič pogledal na Zemljo in odbrzel proti Merkurju

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.