Nepričakovani faktorji, ki lahko vplivajo na tvoj libido

Tako kot ima naše vsakodnevno počutje svoje vzpone in padce, je enako tudi z našim libidom. A preden se vprašaš, ali je problem v tebi, moraš vedeti, da je želja po seksu odvisna od različnih faktorjev. Nate lahko vplivajo vsakdanji stres ali druge spremembe, ki vam odzvamejo vso strast. Da boš bolje razumel, kaj vpliva na tvoje spolno razpoloženje, smo pripravili nekaj faktorjev, ki lahko vplivajo na tvoj libido.

1) Alkohol: mogoče se po dveh kozarcih sicer počutiš bolj pripravljen za akcijo, a po večih kozarcih se hitro lahko zgodi, da bo tvoje zanimanje močno upadlo. Ne smeš pozabiti, da alkohol spada pod depresive.

2) Boleč spolni odnos: ogromno žensk nadaljuje boleče spolne odnose, saj so prepričane, da je to normalno. A ne zavedajo se, da je nekaj narobe in zato ni čudno, da seks postane nekaj, česar se ne veselijo.

3) Stres: seks je tako mentalno kot fizično dejanje. Če si stalno pod stresom in nisi pri volji, bo tudi tvoje vzburjenje bolj poredko.

4) Zdravila: antidepresivi so še znani po tem, da znižujejo libido. Pomagajo ti sicer dvigniti nivo serantonina in izboljšajo razpoloženje, vendar ti obenem znižujejo libido.

5) Odpor: če opažaš, da nimaš več želje po spolnem odnosu s svojim partnerjem pomisli, zakaj je temu tako. Večkrat vzrok lahko leži v neizrečenih stvareh ali stvareh, ki te motijo.

VIR: POPSUGAR

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Prejšnji članekZakaj na študij humanistike v Koper?
Naslednji članekPridruži se potovanju v svet kreativnosti

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.