Vodič po BDSM, kaj sploh je in nasveti

Belt in hands of naked man. The guy does exercises for hands with leather belt. Sexy model for men's accessories. Concentration and meditation in the gym
Foto: hannatverdokhlib iz iStock

BDSM je kratica za več besed, ki se nanašajo na spolni užitek, kjer dominira ena ali druga oseba (Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadomasochism). Je prepletanje različnih »iger« v spolnosti, kjer je glavni cilj užitek. Pri vsem tem je morda še najbolj pomembna previdnost, saj se sam BDSM ukvarja z veliko tehnikami, ki so lahko nevarne. Veliko parov te načine uporablja zato, da začinijo svoje spolno življenje. In če tebe in tvojo boljšo polovico to zanima, se morata držati nekaj preprostih navodil.

Meje se postavljajo na začetku

Začnita pogovor o svojih željah in fantazijah. Kaj točno si želita od teh stvari odnesti in česa ne. Ali imata rada bolečino, kako močno in kje. Postaviti si morata varne besede (safewords), ki vama lahko zelo pomagajo, da se takoj prekine z vsem. Pred vsem tem pa si morata s partnerjem popolnoma zaupati.

Kaj se zgodi, če nisi prepričan, da si tega želi tudi on? Pogovor, torej komuniciranje, bo rešil čisto vse vajine dvome. Tako bosta dobila odgovore na zgornja vprašanja in ugotovila, da nekdo uživa, če je zvezan ali pa mu prija igranje vlog. Nikakor pa se ne smej željam svojega partnerja. »No go.«

Podučita se o tematiki

Če celotne zadeve še ne obvladata, je zelo pametno prebiranje določenih zadev. Spodaj so navedene spletne strani, ki so najbolj iskane pri začetnikih v BDSM-ju. Najboljše se je takih stvari naučiti od tistih, ki to počnejo že nekaj časa. Še dodaten nasvet pa je branje blogov trgovin z erotičnimi pripomočki, saj so polni informacij.

Privezovanje

S katerim pripomočkom začeti

  • Lisice

Odličen dodatek za začetnike in nasploh za popestritev posteljnih aktivnosti. Lahko so kovinske, mehke ali pa home-made. Važno je, da tvoj partner ne more premikati rok ali pa nog.

  • Preveza za oči

Čisto preprosta zadeva, saj lahko namesto prave preveze uporabita šal ali pa majico. Ko odstraniš vid, se izostrijo drugi čuti. Vsak dotik bo postal še bolj intenziven, okus pa bo še bolj podžgal vse skupaj. Zelo prijetno pride prav v kombinaciji z lisicami.

  • Žgečkalnik

Še en super dodatek gornjim dvem stvarcam je žgečkalnik, ki bo še pomagal pri vzburjenosti, če je že izključen vid in delno odstranjeno premikanje rok in nog.

To je le začetek

Zgornje stvari so nekaj, kar se zadnja leta že skoraj ne šteje več pod tako »tabu« temo BDSM (za tako jo ima večinski del javnosti). Čeprav že dolgo nismo več v 80-ih, smo očitno morali počakati določeno knjižno serijo, ki nam je pomagala sprejeti. Tako pač je. Vse to so šele začetki vsake črke v besedi, a če ugotovita, da vama to prija, je edini pravi korak, iti naprej.

BDSM
BDSM

Zaključita z ljubeznijo

Čeprav bo seks brutalen, zaključita na najlepši možen način ?. Topel kakav, palačinke, ledeni obkladki, brisačke, kozarec vode in podobne stvari. Saj si predstavljaš kako bi lahko vse to potekalo, kajne?

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekSi pravilno krtačiš lase?
Naslednji članekKaj je temni turizem in kako spreminja naša potovanja?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.