Zakaj nekatere ženske hlinijo orgazem?

Zakaj nekatere ženske hlinijo orgazem?

Običajen odgovor na to vprašanje bi bil, ker s tem moškemu dajo zadovoljstvo in iluzijo o tem, da je dober ljubimec.

Resničen odgovor: »Seks s partnerjem mi je včasih brezčuten in brezvezen, zato raje zaigram, da je čimprej konec.«

»Ko partner od mene pričakuje, da bi uživala in ima vame usmerjene tiste stekle oči, povrhu vsega pa se še trudi na vse možne načine, ni šans, da doživim orgazem. Včasih ga poskušam umiriti in pokazati, kaj mi ustreza, a zmeraj se mi enostavno ne ljubi. Zato raje kdaj »pofejkam«, samo da se rešim.«

 

Po drugi strani sem vprašala moške, kaj jim je najbolj pomembno pri seksu. Zmagovalni odgovor je bil: »Da njej paše … Ko jo opazujem, kako uživa, sem še dodatno vzburjen …«

Nekdo tukaj laže? Če bi moški zares imeli na prvem mestu želje in užitek svoje ljubimke, ženske ne bi imele potrebe po hlinjenju. Spolni odnos ni le fizična interakcija, ampak je povrhu vsega še energijsko povezovanje, čutna igra in odkrivanje samega sebe.

 

Kadar seksamo zgolj zaradi fizičnega užitka, smo lahko prikrajšani za številne dražljaje, ki jih je telo sposobno zaznati le, ko smo popolnoma sproščeni in predani. Bolj ko nekaj hočemo, bolj se cilj oddaljuje.

 

Isto velja tudi na drugih področjih življenja

Ko ženske sprašujem, kaj jim je najbolj pomembno pri spolnosti, je najpogostejši odgovor: »Da me začuti. Če me partner začuti, se med seksom počutim kot kraljica. Takrat uživava oba.«

Mnogi moški so prepričani, da so odlični ljubimci. Mogoče se še nobena ni opogumila in jim povedala resnice. Če se moški trudi, da bi ženska doživela orgazem, zagotovo ni med boljšimi ljubimci. Dobremu ljubimcu se ni treba truditi, on je samo prisoten. Višek navdušenosti ni nikoli zdrav. Če moški ustvarja med seksom pritisk, ga ženske zelo občutimo. Moško telo se precej razlikuje od ženskega. Moški potrebuje pritisk in stopnjevanje, da doživi orgazem, medtem ko ženska najbolj uživa v počasnih, intenzivnih gibih, ki se nikoli ne smejo stopnjevati. S stopnjevanjem se ženski orgazem kvečjemu ubije.

Ženska potrebuje ob sebi ali v sebi čutnega, sproščenega ljubimca, ki se ne obremenjuje, ali ji bo prišlo ali ne. Takšnemu moškemu je bolj pomembno, da ona uživa v vsakem trenutku, ko sta združena.

Če moški ne želi, da ga katera ženska »prinese okrog«, naj se hitro nauči služiti ženskemu telesu. Nikakor s silo ali s pričakovanji.

 

Ženske, ki ne doživijo orgazma, so prepričane, da je z njimi nekaj narobe. Krivdo prevzemajo nase in se zapirajo pred užitkom. Zagotovo ni to glavni razlog. Resnica je zmeraj nekje na sredini.

Ljudje smo čuteča bitja, dovolimo si čutiti: najprej sebe in nato svojega partnerja/partnerko. Mogoče kdaj mislimo, da delamo dobro, a si na žalost tako gradimo lažno samozavest.

 

Zmeraj je prostor za izboljšave

Po drugi strani je tudi vsaka ženska drugačna; kar eni ustreza, še ne pomeni, da bo drugi. Prav tako je vsaka ženska vsak dan drugačna.

Vsak moški bi se moral zavedati, da ima pred seboj kompleksno bitje, ki ga ne sme jemati le kot objekt poželenja. Na drugi strani je nežna oseba s svojimi strahovi in s svojimi potrebami. Dovoli ji, da se nasloni nate in ti zaupa, takrat boš dobil o njej vsa potrebna navodila.

 

www.transformacija.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.