19. NIKE študentski tek na grad

Ali se zavedaš, kakšen pomen ima gibanje za zdravje? Ali veš, da se med gibanjem sproščajo endorfini ali hormoni sreče, ki človeka navdajajo z občutkom zadovoljstva in tako pomagajo pri premagovanju stresa in psihičnih obremenitev?

Ali veš, da je tek najbolj množičen način preživljanja časa v gibanju? Ali veš, da je tek ena najprimernejših oblik gibanja, ki omogoča učinkovito hujšanje in nadzor nad težo?

 

Upam, da so te ta vprašanja opogumila, da se s tekom seznaniš, če se še nisi! Pomladni čas je pravi za začetek tekaške vadbe. Topli in sončni dnevi se sami od sebe ponujajo za odhod v naravo. Nadeni si športne copate in se odpravi na Rožnik, Golovec, v Tivoli ali na pot okoli Ljubljane.

 

Pa še pripraviš se lahko na svoj prvi množični tek – NIKE študentski tek na grad! Ali sploh veš, kaj »Študentski tek na grad« je? Tako kot pravijo, da pravi Slovenec postaneš šele po krstu na vrhu Triglava, pravi študent postaneš šele, ko se prvič udeležiš Študentskega teka na grad.

 

Študentski tek na grad je množičen netekmovalni tek. Namenjen je promociji teka in gibanja nasploh, namenjen je povezovanju študentske skupnosti v Ljubljani z mestom. Začetki Študentskega teka na grad segajo v leto 1993, ko se je skupina študentov na Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani odločila Ljubljani podariti nekakšno množično športno-rekreativno prireditev, s katero bi prebivalce Ljubljane opozorila na to, da v Ljubljani živi velika in prijazna študentska skupnost. Od takrat do danes je po 2,5 km dolgi progi od Prešernovega spomenika do Ljubljanskega gradu teklo več kot 18.000 tekačic in tekačev, v soncu in dežju.

 

Lani je tek praznoval svoj 18. rojstni dan, in kot se za tako obletnico spodobi, je bil rekorden. Več kot 1800 tekačev in tekačic se je zbralo na Prešernovem trgu. Za posebej pester spremljevalni program in izjemno bogat nagradni sklad je poskrbel generalni sponzor teka – športna znamka Nike.

 

Tudi letos z Nike-om pripravljamo obilico novosti. Vabimo vas v ‘‘NIKE+ tekaški klub«, v katerem vas bodo tekaški strokovnjaki na rednih treningih pripravili na prihajajoče tekaške prireditve (9. 5. – študentski maraton v okviru Majskih iger, 14. 5. – Študentski tek na grad) in tako nam bo vzpon do ljubljanskega gradu predstavljal mačji kašelj.

Na 19. NIKE študentskem teku na grad bomo znova tekli pod sloganom »Tecimo skupaj za solidarnost in pravičnost« in na ta način skupaj s Karitas Slovenija izrazili solidarnost do vseh ljudi, ki jih posledice podnebnih sprememb najbolj prizadenejo.

Pridi tudi ti na 19. NIKE študentski tek na grad, 14. maja 2012 ob 19. uri na Prešernov trg! Zagotavljamo ti dobro družbo, zabavo pred, med in po teku in spominsko majico 19. NIKE študentskega teka na grad.

 

Za podporo pri izvedbi projekta se zahvaljujemo Fundaciji za šport, Mestni občini Ljubljana ter ŠOU v Ljubljani.

 

Za več informacij obišči www.sousport.si ali www.facebook.com/NikeRunningSlovenija.

 

Zbiranje prijav: 17:30–18:45

Štart teka: 19:00

Podelitev priznanj in nagrad: 19:30

 

Tekst: Zvijezdan Mikić

Foto: Zvijezdan Mikić

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.