Ali so naši rokometaši na poti do nove medalje?!

Slovenska moška rokometna reprezentanca
Slovenska moška rokometna reprezentanca. Vir: RZS

Trenutno poteka evropsko prvenstvo v rokometu za moške, ki se odvija na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji. Na njem – zaenkrat zelo uspešno mimogrede – svoje barve zastopa tudi slovenska reprezentanca. Prvenstvo traja od 9. do 26. januarja 2020 in prvič v zgodovini ga gostijo tri države.

Vemo, kakšno evforijo lahko povzroči šport. Kako enotni in ponosni postanemo, ko gledamo uspehe naših športnikov. Slednji so uspešni v mnogih športnih disciplinah, tudi v rokometu.

Spomnimo se, kako so leta 2017 iz Francije prinesli bronasto medaljo, po tem, ko so na kolena spravili naše južne sosede. Tudi leta 2004 so na EP osvojili medaljo, in to kar srebrno. Fantje tudi tokrat kažejo odlično igro in prav je, da jih podpiramo, četudi skozi male ekrane.

Verjetno se vas veliko spomni malo kontroverznega selektorja na naši klopi, Veselina Vujovića. No, njega ni več – zamenjal ga je Ljubomir Vranješ. Šved srbskih korenin, ki ima bogate izkušnje očitno odlično vpliva na naše fante. Prvo tekmo na EP je odigral prav na svojem domačem terenu – na Švedskem – ampak je naša reprezentanca vseeno opravila nalogo z odliko.

Rokometaši

Slovenski rokometaši so že opravili s prvim delom tekmovanja, kjer so s tremi zmagami osvojili prvo mesto skupini F. Niso imeli lahkega dela, saj so se spopadli s Poljsko, Švico in domačini. Sedaj našo reprezentanco čaka še nekaj izjemno težkih tekem, saj se bo morala pomeriti s, lahko bi rekli, pravimi rokometnimi velesilami. Čakajo jih namreč Islandci, Madžari, Portugalci in Norvežani.

Tekme se bodo odvijale:

  • Petek, 17. 1., 16.00 h, Slovenija – Islandija
  • Nedelja, 19. 1., 16.15 h, Slovenija – Madžarska
  • Torek, 21. 1., 16.00 h, Portugalska – Slovenija
  • Sreda, 22. 1., 18.15 h, Norveška – Slovenija

Prvouvrščeni ekipi iz skupine II se uvrstita v polfinale, tretja igra za 5. mesto.

Ali so naši bronasti fantje na novem pohodu za medaljo še ne moremo napovedati, ampak vsekakor so začeli odlično. Kaže jim dobro, zato jih dajmo podpret, pa bomo morda v kratkem spet slavili nov odličen športni dosežek.

Dajmo, naši!

navijači

 

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Prejšnji članekUmrl je Christopher Tolkien
Naslednji članekDim iz Avstralije bo kmalu obkrožil Zemljo

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.