Bo univerzitetnim športnim ligam letos uspelo?

V novembru so se v polnem zamahu začela tudi univerzitetna ligaška športna tekmovanja. Po lanski prilagojeni sezoni, zaradi epidemije, si letos prizadevajo za izvedbo celotne ligaške sezone.

Univerza v Ljubljani

Športna zveza Univerze v Ljubljani (ŠZUL) tudi letos ponovno organizira 3 univerzitetna ligaška tekmovanja. Študentje in študentke fakultet Univerze v Ljubljani se borijo v košarki, odbojki in dvoranskem nogometu – futsbalu (samo fantje). Finalni obračuni bodo predvidoma aprila. Tekme v košarki se igrajo v športni dvorani Srednje zdravstvene šole Ljubljana, ostale lige pa v dvorani Baza. Obračuni v košarki so na sporedu ob ponedeljkih, v dvoranskem nogometu in odbojki pa ob sredah. Tekme se začenjajo ob 18.00 in potekajo nekatere tudi do 24.00. Na problematiko poznega urnika je opozorila tudi študentka Laboratorijske biomedicine na Fakulteti za farmacijo, članica odbojkarske ekipe, ki pravi, da je organizacija sicer zelo dobra, so pa tekme, vsaj po njenem mnenju, nekoliko prepozno, še posebej če imaš naslednji dan že zgodaj študijske obveznosti. Prve tekme so bile že odigrane: »V sredo, 3. 11., sem se prvič udeležila študentske lige. Igrale smo proti biotehniški fakulteti v Športni dvorani Baza. Lepo je bilo spoznati nove soigralke in spet videti stare prijateljice«, dodaja študentka Fakultete za farmacijo.

Več o tekmah in rezultatih najdeš na spletni strani unisport.si.

Žoga in gol pri dvoranskem nogometu (futsalu).
V dvoranskem nogometu (futsalu) se merijo samo študentje.

Univerza v Mariboru

Univerzitetna športna liga za prvaka Univerze v Mariboru je tradicionalno tekmovanje, ki ga že vrsto let organizira Študentski svet Univerze v Mariboru. Ekipe študentov fakultet Univerze v Mariboru tudi letos tekmujejo v košarki (Vzajemna košarkarska liga), odbojki (Decathlon moška odbojkarska liga) in nogometu (Nogometna liga), ekipe študentk pa v odbojki (Decathlon ženska odbojkarska liga). Tudi letošnja liga se tradicionalno odvija v prostorih Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja (UŠC Leona Štuklja). Tekme v nogometu in košarki potekajo ob ponedeljkih, v odbojki pa ob torkih od 17.00 dalje. Liga bo potekala vse do aprila in jo je trenutno dovoljeno spremljati, vendar v skladu s trenutno veljavnimi ukrepi za obiskovalce.

Aktualne rezultate in napovedi tekem lahko spremljaš na spletni strani študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Odbojkarice med igro.
V ženski odbojkarski ligi za prvaka Univerze v Mariboru sodeluje 11 ekip.

Univerza na Primorskem

Tudi Univerzitetna športna zveza Primorske za svoje študente Univerze na Primorskem organizira Univerzitetno športno ligo. Nova sezona ligaških dvobojev poteka ob ponedeljkih v dvorani Srednje tehniške šole v Kopru. Študentje se merijo v košarki in dvoranskem nogometu (futsbalu), pri odbojki pa tekmujejo mešane ekipe.

Več na spletni strani Univerzitetne športne zveze primorske.

Pridi tudi ti in podpri svojo fakulteto!

Navijači na tekmi.Tekme je zaenkrat še dovoljeno spremljati v luči veljavnih ukrepov. Potrebno je izpolnjevati pogoj PCT – preboleli, cepljeni ali testirani. Obiskovalce opozarjajo, da je na dogodkih obvezna uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medosebne razdalje. Organizatorji ligaških tekmovanj želijo vsem udeležencem obilo uspeha in športnih užitkov, seveda v duhu fair play-a. Vsi si prizadevajo, da bi tekme, kljub zahtevni situaciji, lahko uspešno pripeljali do konca, in ustvarili veliko novih nepozabnih spominov.

Prejšnji članekUkradeno podjetju Virgin
Naslednji članekOcena filma: Izganjalci duhov: Zapuščina

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.