Giro d’Italia jutri tudi po Goriškem

15. etapa 104. izvedbe Dirke po Italiji (Giro d’Italia) se bo jutri po 17 letih zapeljala tudi skozi Slovenijo. Kolesarji bodo k nam vstopili malo po 15. uri v Vipolžah. Etapa se bo sicer začela v Gradežu in se bo po 147 kilometrih končala v italijanski Gorici. 43 kilometrov bodo kolesarji odpeljali v Sloveniji, od tega 39 po cestah v Goriških brdih, ki jih organizatorji primerjajo s Toskano. Giro d’Italia velja za eno od treh najprestižnejših kolesarskih dirk na svetu, kjer se kolesarji borijo za roza majico.

Kot rečeno, kolesarji v Slovenijo prispejo v Vipolžah. Od tu jih čaka strm vzpon po cerovskem klancu do Gornjega Cerovega. Pot jih bo vodila skozi Hum, Gonjače, Šmartno, Dobrovo in Medano, od koder se bodo vrnili v Italijo, in sicer v Krmin, ter ta isti krog še enkrat ponovili. Nekaj po pol peti uri bodo v tretje prispeli v Gornje Cerovo in se nato po treh minutah vrnili na italijansko stran. V Slovenijo bodo preko nekdanjega maloobmejnega prehoda v Solkanu ponovno vstopili nekaj pred peto, pot nadaljevali mimo Trga Evrope, kjer jih čaka tudi leteči cilj, in čez Kostanjevico do nekdanjega mejnega prehoda v Rožni Dolini, kjer se bodo zopet vrnili v Italijo in malo po peti uri prispeli na cilj, ki bo na Travniku v italijanski Gorici.

Gledalci uradno ne bodo dovoljeni

Gledalci uradno ne bodo dovoljeni zaradi epidemioloških razmer. Kot piše Žurnal24, novogoriška občina poziva naključne obiskovalce, »da se, kljub temu, da se približujemo zeleni fazi, obnašajo odgovorno in upoštevajo vse epidemiološke ukrepe«. Če se boš znašel med dirko po naključju, upoštevaj ukrepe, drži medsebojno razdaljo in nosi masko.

Slovenski kolesar moštva Bahrain Victorious Jan Tratnik je za RTV Slovenijo razkril, da je ena od etap, kjer bi mu lahko uspel dober izid, ravno jutrišnja etapa. Na slovenski strani pa bi tekom dirke to zagotovo povzročilo pravo evforijo.

Prejšnji članekMoram vrniti Zoisovo štipendijo, če se prepišem?
Naslednji članekSodeluj v poletnih programih Zveze Sonček in uživaj v poletju

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.