Golf ni šport namenjen zgolj eliti

Golf je idealna kombinacija miselnega in telesnega udejstvovanja. Z miselne plati je to igra, ki od nas zahteva veliko koncentracijo, zbranost, hkrati pa nas vedno znova postavlja v situacije, iz katerih moramo najti kreativne rešitve. Z motorične plati je golf igra, ki zahteva veliko natančnosti in koordinacije.

 

Danes ljudje iščejo odmik od hitrega tempa življenja in stresa, ki ga povzroča vsakdanje življenje. Mnogi posamezniki so to sprostitev našli prav v golfu. Nič ni bolj sproščujočega kot nekaj urni sprehod po naravi, kjer ste sami s seboj, vaše misli pa so usmerjene le v malo belo žogico.

Če si odmaknjenosti ne želite, se prav gotovo najde marsikdo, ki vam bo delal družbo pri igranju golfa, ne glede na to, kako dobro igrate. Na tak način so se rodila že mnoga zasebna, poslovna in drugačna poznanstva. Ljudje igrajo golf iz različnih interesov. Nekateri za sprostitev, nekateri za zabavo, nekateri pa se s tem ukvarjajo profesionalno.

 

Sama igra vas bo naučila spoštovati nekatere pomembne vrednote; poštenost, uvidevnost, kulturnost, družabnost, umirjenost, spoštovanje …

Z igranjem golfa se tako razvijamo na več področjih; spodbujamo socializacijo, povečujemo možnost koncentracije, razvijamo miselne procese in blagodejno vplivamo na telesno kondicijo.

Ker se golf lahko igra na različnih nivojih, je tako primeren za vsa starostna obdobja. Ker dandanes zaradi načina dela veliko ljudi preveč sedi, je golf idealen šport, ob katerem se bomo v naravi lahkotno in zdravo razgibali. Pri eni igri golfa namreč prehodite od 5 do 10 kilometrov.

 

Zmotno je mišljenje, da je golf namenjen le starejši populaciji. Opažamo trend naraščanja predvsem udeležencev mlajših od trideset let, torej ste študenti še posebej dobrodošli na golfskih zelenicah.

 

Jure Čoh

 

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.