Kaj nam bo letos pričaral Luka Dončič

Čudežni deček slovenske košarke in novinec leta v ameriški ligi NBA. Sredi noči je na ekrane prikoval veliko ljudi, ki radi spremljajo ameriško košarko. Tako smo imeli po več letih Gorana Dragića, tudi drugi razlog za neprespane noči. To je bil in tudi v prihodnje bo Luka »Magic« Dončič.

Njegova prva sezona

V prejšnji sezoni je z ekipo Dallas Mavericks sicer ostal brez končnice. To pa ne pomeni, da se sam ni izkazal. S povprečjem 21 točk, 6 podaj in skoraj 8 skokov na tekmo je z lahkoto osvojil nagrado za najboljšega novinca v ligi. Z veliko »clutch« trenutki je navduševal prav vse. Nore trojke iz sredine igrišča ali pa umetnost podajanja. Karkoli je, to Luka zna.

Luka proti Chris Paulu
Luka proti Chris Paulu.

Sezona pričakovanj

Pričakovanja za Luko so v tej sezoni velika, prav tako pa tudi za ekipo Dallasa. S pridobitvijo Kristapsa Porzingisa je ekipa močnejša, a zahodna konferenca je še močnejša. Najverjetneje bo ekipa svoj vrhunec dosegla v prihodnjih sezonah. Bi pa z veseljem rad videl, da se motim in bomo že letos v končnici gledali tudi Luko in Dallas.

Mnenje strokovnjaka

»Luka je veliko delal na pripravi telesa in izgubil precej odvečne teže. To mu bo prišlo prav pri kondiciji in hitrosti. Veliko je delal tudi na metu in vsaj tako se zdi, da je njegov met zanesljiv. Temu v prid pravijo tudi procenti meta na pripravljalnih tekmah. Prav tako so pokazale, da se bodo ekipe močno fokusirale nanj, predvsem v obrambni postavitvi. Mislim pa da je Luka na to res odlično pripravljen in bo kot nosilec ekipe in podaljšana roka trenerja Ricka Carlisla to tudi pokazal. Vsako moštvo, ki bo letos stalo nasproti Luki in Mavericksom, bo moralo dati vse od sebe v kolikor jih bo želelo premagati.« pravi Gregor S., ki med drugim skrbi za vodilni Youtube kanal na katerem lahko vsak dan uživate v novih videih Luke Dončiča in ostalih fantov.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekVeč jezikov znaš, več veljaš!
Naslednji članekHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.