Kdo bo vodja NBA v tem desetletju

Najboljši mladi igralec

Potem ko je prejšnje desetletje pripadalo LeBronu in v veliki večini ekipi Golden State Warriors je čas za novo ero. Bo ta še vedno v rokah Američanov ali je prišel trenutek, ko bodo vajeti prevzeli Evropejci? To bomo še videli, a do takrat si poglejmo kdo bi lahko prevzel pobudo najboljšega v najboljši ligi.

Giannis Antetokounmpo

Greak Freak kot mu pravijo, ker ne znajo izgovoriti priimka je prava pošast pod obročem. Iz leta v leto je boljši in tega se zavedajo v klubu Milwaukee Bucks, ki ga obkrožajo z odličnimi role playerji. Dokazati se mora le še v končnici in žezlo najboljšega je lahko njegovo.
Statistika letos: 29.8 točk, 12.8 skokov in 5.5 asistenc na tekmo.

Giannis Antetokounmpo's Best Plays From the 2018-19 NBA Regular Season

Luka Dončić

Slovenski čudežni fant je s svojimi igrami ekipo Dallasa potegnil zelo močno in hitro. Luka v svoji sophomore sezoni blesti in navdušuje tako močno, da je na slovenskih tv postajah športni segment sestavljen le iz njegovih posnetkov. A to je druga zgodba, ki ne sme pasti v isti kontekst. Luka je spektakularen in to desetletje bo zaznamoval prav on.
Statistika letos: 29.1 točk, 9.7 skokov in 9 asistenc na tekmo.

Luka Doncic's Best Plays From the 2018-19 NBA Regular Season

Anthony Davis

Čeprav je pri Los Angeles Lakersih še vedno v senci velikega Jamesa je prav Davis tisti kateremu bo LeBron predal štafeto. Naj le ostane zdrav in naj se ga izogibajo poškodbe, ki so ga pestile skozi celo kariero. Pri 26. letih še ni v svojem prime-u, kot se radi izrazimo, se pa že močno veselimo kaj nam bo prikazal v končnici.
Statistika letos: 27.1 točk, 9.4 skokov in 3.2 asistenc na tekmo.

Anthony Davis' Top 25 Plays Of His Career!

Nikola Jokić

Kako se je znašel v NBA ligi in na tem seznamu se mi niti sanja ne. No šalo na stran, Nikola je igralec z najboljšimi možgani za igro košarke. Brez viška atletike redno šola nasprotnikove igralce in vleče ekipo Denverja proti končnici. Videli smo, kaj lahko pokaže in spremljali ga bomo še dolgo. Po zelo slabem začetku sezone je od sredine decembra naprej stopil na plin in tako tudi statistika ne kaže njegovih fenomenalnih številk, ki jih je zmožen.
Statistika letos: 19.3 točk, 9.9 skokov in 6.4 asistenc na tekmo.

Nikola Jokic's Best Plays From the 2018-19 NBA Regular Season

Trae Young

Vedno se ga bo povezovalo z Luko saj sta ekipi Atlante in Dallasa zamenjali prav ta dva igralca. A to ni slabo za Younga, ki kaže, da lahko tudi manjši igralci dosežejo visoke cilje. Je ostrostrelec, ki ga bo treba le obkrožiti s pravimi soigralci, da bo Atlanta lahko posegla kaj više.
Statistika letos: 28.9 točk, 4.5 skokov in 8.4 asistenc na tekmo.

Trae Young's Best Plays From the 2018-19 NBA Regular Season

Kateri mladi NBA igralec bo po tvoje prevzel krono?

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekSi športnik? Sedaj se boš lahko peljal ZASTONJ!
Naslednji članekMichał Woroch se zahvaljuje in vas spodbuja, da vztrajate
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.