Kdo bodo najboljši slovenski atleti?

Letošnje leto bo tradicionalna razglasitev atleta in atletinje leta ter podelitev nagrad potekala v Novem mestu. 15. novembra ob 18. uri bodo v Kulturnem centru Janeza Trdine razglasili zmagovalce posameznih kategorij: članske, mlajše članske, mladinske in pionirske.

Naj atleti?

Med člani se bodo za naslov Atlet leta 2019 borili Kristjan Čeh (met diska), Luka Janežič (400 metrov), Jan Petrač (1000 in 1500 metrov), Nejc Pleško (met kladiva) in Žan Rudolf (800 metrov).

Najbolje kaže Kristjanu Čehu in Luki Janežiču, ki sta svojo sezono zaznamovala tudi z uvrstitvijo na Svetovnem prvenstvu v atletiki v Dohi, ki je potekalo letos septembra in oktobra, a so tudi ostali nominiranci dosegli kar nekaj uvrstitev na pomembnih mednarodnih tekmovanjih.

Naj atletinje?

Med članicami se je kar vseh 5 atletinj udeležilo svetovnega prvenstva v Dohi, najboljšo uvrstitev pa je dosegla Martina Ratej (met kopja, 10. mesto), Maruša Mišmaš (3000 metrov z zaprekami) in Maja Mihalinec (200 metrov) pa sta dosegli odlično 12. mesto. Maja Mihalinec je v Dohi nastopila tudi na stometrski razdalji in osvojila 25. mesto.

Državne rekorde sta postavili Maruša Mišmaš in Tina Šutej (skok s palico), prav tako udeleženka svetovnega prvenstva, odličen rezultat pa je dosegla tudi Maruša Černjul (skok v višino), ki je v Dohi osvojila 16. mesto.

Lanska zmagovalca?

Priznanje v letu 2018 sta prejela Luka Janežič v kategoriji članov in Martina Ratej v kategoriji članic. S tem sta prvo mesto osvojila že drugo leto zapovrstjo.

Za koga bi glasoval ti? Spisek vseh nominirancev najdeš na spletni strani slovenska-atletika.si.

Prejšnji članekRazpis za Erasmus+ študijske izmenjave
Naslednji članekSlovenke s tehnologijo do družbene enakosti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.