Kraljeva zima

Snežno bela smučišča, svež zrak, obilica zabave in nora doživetja, vse to te čaka v tej kraljevi zimi.

Pristaši Zdrave zabave ti tokrat predstavljamo nekaj smučišč, na katerih lahko uživaš v vsej snežni belini. Na ŠOU športu smo tudi to zimo poskrbeli za vse študente in pripravili najugodnješo študentsko ponudbo smučarskih vozovnic za domača in tuja smučišča. Zdravo zabavat se lahko odpraviš na domača smučišča Krvavec, Rogla, Stari vrh ali tuja smučišča Mokrine (Nassfeld), Svete Višarje (Trbiž), Sella nevea, Tromeja (Arnoldstein), Turracher Höhe, Katschberg in Osojščica (Gerlitzen). Predstavljmo ti tudi nekaj dodatnih informacij o vsakem smučišču, da boš lahko čim bolje izbral/a.

Krvavec velja za najboljše slovensko smučišče in te zagotovo ne bo razočaral s 26 km svojih odlično urejenih smučarskih prog, ki so primerne za smučarje/deskarje rekreativce in tekmovalce. Nahaja se na nadmorski višini 1450-1971 m, kar omogoča čudovite pogoje za smučanje na naravnem in kompaktnem snegu.

V kolikor se odločiš za smučanje/deskanje na Rogli, ti zagotovo ne bo žal. Rogla se lahko pohvali s šestimi zlatimi snežinkami, ki jih je prejela kot najbolj urejeno slovensko smučišče. Prav tako se ponaša s približno 100 ha urejenih smučišč, ki so mamljiva za začetnike, rekreativce, vrhunske smučarje in tekmovalce. Ne gre spregledati niti več deset kilometrov urejenih prog za smučarje tekače.

Smučišče Stari vrh, ki je locirano v Škofjeloškem hribovju med Poljansko in Selško dolino, ti lahko ponudi 12 km smučarskih prog in eno ogrevano šestsedežnico, kar zna biti prednost v teh mrzlih dneh. Smučišče je primerno za ljubitelje rekreativnega smučanja/deskanja, vsi navdušeni smučarji/deskarji si lahko na smučišču privoščijo tudi nočno smuko, saj so na voljo dnevne in nočne vozovnice.

V kolikor te bolj zanima smuka v tujini, je v ugodni študenstki ponudbi tudi nekaj bližjih tujih smučišč.

Smučišče Mokrine (Nassfeld) se nahaja na meji z Italijo in se uvršča med 10 najboljših avstrijskih smučišč, saj ima več kot 110 km prog, je največji in najmodernejši smučarski center z najboljšim snegom v Avstriji. Poleg smuke Mokrine ponujajo tudi nepoznabno zabavo vsem ljubiteljem deskanja.

Takoj za mejnim prehodom Korensko sedlo se nahaja smučišče Tromeja, ki meji na Slovenijo, Avstrijo in Italijo in ponuja brezmejen užitek v smučanju. Poleg odlične smuke ponuja smučišče čudovit razgled na vse tri države iz nadmorske višine 1600 metrov.

Na skrajnem severu koroške pokrajine se nahaja smučišče Katschberg, ki ima okoli 70 km prog in je prejelo mednarodno priznanje kakovosti in zasedlo izvrstno tretje mesto na priznanem mednarodnem ocenjevanju smučišč Skiareatest 2008. Smučišče slovi po prijaznem osebju, najboljših napravah za umetno zasneževanje, odlično pripravljenih progah in varnosti.
Za vse smučarje/deskarje bo zagotovo dobro poskrbljeno na smučišču Turracher Höhe, ki se nahaja na območju med Koroško in Štajersko na nadmorski višini od 1400 do 2200 m. Obiskovalcem ponuja skupaj okoli 35 km prog, sodobne in udobne žičnice, vlečnice.

Med drugim se lahko odpravimo tudi na priljubljeno smučišče Osojščica (Gerlitzen), ki zagotavlja dobro zabavo visoko nad Koroško in s svojimi 51 km smučarskih prog zagotovo ne bo razočaralo še tako zahtevnega smučarja. Vodilno smučišče na območju Beljaka je znano po širokih progah, ki so zelo primerne za vse ljubitelje nove smučarske tehnike.

Nenazadnje je tu še prvovrstno smučišče Svete Višarje (Trbiž), ki je naravnost idealno za zdravo zabavo v zimskih mesecih, saj ga obdaja neokrnjena in človeku prijazna narava. Na smuko po 32 km smučišč se lahko odpravimo katerikoli dan v tednu.

Letošnja novost je tudi italijansko smučišče Sella nevea, ki je povezano z našim smučiščem Kanin. Dostop na Kanin je z ugodnimi študentskimi kuponi možen samo iz italijanske strani, torej iz smučišča Sella nevea.

Torej ne čakaj več, pograbi smuči oz. snežno desko in se čim prej podaj na snežnobela pobočja. In med zdravo zabavo ne pozabi tudi na varnost na smučišču!!!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.