NIKE študentski tek na grad

Ali se zavedaš, kakšen pomen ima gibanje za zdravje? Ali veš, da se med gibanjem sproščajo endorfini ali hormoni sreče, ki človeka navdajajo z občutkom zadovoljstva, ki pomagajo pri premagovanju stresa in psihičnih obremenitev? Ali veš, da je tek najbolj množičen način preživljanja časa v gibanju? Ali veš, da je tek ena primernejših oblik gibanja, ki omogoča učinkovito hujšanje in nadzor nad težo?

Upam, da so te ta vprašanja opogumila, da se s tekom spoznaš, če se še nisi! Pomladni čas je pravšnji za začetek s tekom. Topli in sočni dnevi se sami od sebe ponujajo za odhod v naravo. Nadeni si športne copate in se odpravi na Rožnik, Golovec, v Tivoli ali na Pot spominov.

Pa še pripraviš se lahko na svoj prvi množični tek – Študentski tek na grad! Ali sploh veš, kaj Študentski tek na grad sploh je? Tako kot pravijo, da pravi Slovenec postaneš šele po krstu na vrhu Triglava, pravi Študent postaneš šele, ko se prvič udeležiš Študentskega teka na grad.

Študentski tek na grad je množični netekmovalni tek. Namenjen je promociji teka in gibanja nasploh, namenjen je povezovanju študentske skupnosti v Ljubljani. Začetki Študentskega teka segajo v leto 1993, ko se je skupina študentov na Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani odločila Ljubljani podariti nekakšno množično športno-rekreativno prireditev, s katero bi prebivalce Ljubljane opozorili na to, da v Ljubljani živi velika in prijazna študentska skupnost. Od takrat do danes je po 2,5 km dolgi progi od Prešernovega spomenika do Ljubljanskega gradu teklo več kot 15.000 tekačic in tekačev, v soncu in dežju.

Udeležba na teku je enostavna in brezplačna. Ni se potrebno predhodno prijaviti, saj se prijave zbirajo na štartu na dan teka. Vse ostalo naredimo mi! Damo ti štartno številko, sprožimo tek, spremljamo te na progi in te pričakamo v cilju s spominsko majico in osvežilno pijačo. Pa zagotovimo ti prijetno in množično družbo.

18. Študentski tek na grad ima letos še več prijateljev. Teku so ostali zvesti Fundacija za šport, Mestna občina Ljubljana, ŠOU v Ljubljani in E-študentski servis.
Glavni partner Študentskega teka na grad je športna blagovna znamka svetovnega slovesa NIKE, ki nas bo z najrazličnejšimi nagradnimi igrami preko FB spremljala vse do samega začetka teka.
»Tecimo skupaj za solidarnost in pravičnost« bo letošnji slogan NIKE študentskega teka na grad. S tekom se bomo pridružili akciji Slovenske Karitas, katere cilj je ozaveščanje ljudi o problematiki podnebnih sprememb v povezavi z revščino v Afriki. Tekli bomo tudi v znamenju solidarnosti do vseh ljudi, ki jih posledice podnebnih sprememb najbolj prizadenejo. Prebivalci revnih dežel so s svojim načinom življenja najmanj prispevali k tem spremembam, občutijo pa jih najbolj. Pridi in pomagaj nam preteči 40.075 km, kolikor znaša obseg zemlje.

Letos bomo tekli v ponedeljek, 9. 5. 2011. Ta dan bo zelo pomemen vsaj iz dveh razlogov. 9. 5. je dan osvoboditve Ljubljane in na dan letošnjega Študentskega teka na grad bo tek praznoval svoj 18. rojstni dan – postal bo polnoleten.

Pridruži se nam na Nike študentskem teku na grad in preživi dan v dobri družbi in gibanju! Vidimo se 9. 5. 2011 na “Prešercu”.

Za več informacij obišči spletno stran www.sousport.si oz. pojdi na:

17.30-18.45 – zbiranje prijav
19.00 – štart teka
19.30 – podelitev priznanj in nagrad

Tekst in foto: Zvijezdan Mikić

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.