OI v Tokiu brez tujih gledalcev

V soboto je odjeknila odločitev Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), ki se je sestal s soorganizatorji olimpijskih in paraolimpijskih iger v Tokiu letos poleti. V izjavi za javnost so po sestanku naznanili, da bo vstop na OI navijačem iz tujine onemogočen.

Denar za vstopnice bo povrnjen

To nepričakovano odločitev so organizatorji sprejeli zaradi še vedno izjemno negotovih epidemioloških razmer v svetu in pojavov novih sevov, ki še dodatno omejujejo mednarodna potovanja. Tudi Japonska se do poletja najverjetneje še ne bo odprla za tuje turiste. V izjavi javnosti so poudarili, da želijo s to odločitvijo zagotoviti varnejše igre za vse tekmovalce in japonsko občinstvo. Tistim tujim gledalcem, ki so že kupili vstopnice, bo denar povrnjen.

Kljub vsemu za MOK varnost na prvem mestu

Thomas Bach, predsednik MOK, se je ob tem opravičil tudi vsem družinam in prijateljem, ki so nameravali spremljati člane reprezentanc v Tokiu. Poudaril je, da je bila odločitev zelo težka, »a smo že povedali, da je varnost naše prvo načelo«.

OI bi se morale odviti že v lanskem letu, a so jih zaradi pandemije prestavili na letošnje leto. Potekale bodo od 23. julija do 8. avgusta, paraolimpijske igre pa bodo sledile od 24. avgusta do 5. septembra.

VIRGuardian
Prejšnji članekTop 10 mobilnih iger
Naslednji članekMladi upi slovenskega cestno hitrostnega dirkanja – 1. del

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.