Prvi kolesar in prva plezalka sveta nagrajena

Športnica, športnik in ekipa leta. Vsi razglašeni v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma ob sklepu letošnje športne sezone. 17. 12. 2019 so nagrade prejeli športna plezalka Janja Garnbret, kolesar Primož Roglič in moška odbojkarska reprezentanca, podelilo pa jih je Društvo športnih novinarjev Slovenije.

Primož Roglič
Naj športnik 2019, kolesar Primož Roglič.
Vir slike: Wikipedija

Top trije?

V moški konkurenci so se na prva tri mesta zvrstili Primož Roglič (272 točk), v letošnjem letu zmagovalec več kolesarskih dirk, med drugimi tritedenske Dirke po Španiji, Luka Dončić (200 točk), mladi igralec NBA lige, in Tim Gajser (106 točk), svetovni prvak v motokrosu.

 

Janja Garnbret
Janja Garnbret, najboljša športnica leta 2019.
Vir slike: Wikipedija

Najboljše tri ženske športnice v 2019 so postale Janja Garnbret (269 točk), Ilka Štuhec (208 točk) in Eva Terčelj (78 točk). Janja Garnbret je letos svojo športno kariero zaznamovala z že drugim zaporednim naslovom svetovne prvakinje v balvanskem plezanju, Ilka Štuhec je svetovna prvakinja v smuku, Eva Terčelj pa si je tretje mesto zaslužila z naslovom svetovne prvakinje v slalomu na divjih vodah.

Najboljša slovenska ekipa je odbojkarska

Alberto Giuliani
Selektor odbojkarske reprezentance, Alberto Guiliani, ki je naše igralce pripeljal skoraj do zlata.
Vir slike: Wikipedija

Odbojkarji so letos na evropskem prvenstvu v odbojki napolnili Stožice, nato pa privabili številne slovenske športne navdušence še na finale v Pariz, kjer pa so premoč morali priznati močnejši Srbiji. Pričakovali so zlato, a so s srebrom odšli zadovoljni.

Do medalje 12 let kasneje

Na prireditvi je priznanje prejela tudi nekdanja atletinja Marija Šestak. Letos je na svetovnem prvenstvu v atletiki v Dohi prejela medaljo za uspeh na svetovnem prvenstvu v atletiki v japonski Osaki leta 2007. Do bronastega odličja v troskoku je prišla po diskvalifikaciji dveh tekmic zaradi dopinškega prekrška.

Posebej so se na prireditvi spomnili tudi 80-letnice telovadca Miroslava Cerarja, ki je v svoji karieri osvojil kar 30 medalj na velikih tekmovanjih.

Čestitke vsem izjemnim športnikom in športnicam!

Prejšnji članekUčiteljica spala s 5 učenci na prestižni šoli v Južni Afriki
Naslednji članekMednarodna okoljska konferenca ZN v Madridu ne prinaša vidnih rešitev

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.