Savate priljubljen med študenti

Klub borilnih veščin Akademija Pantera je letos s pomočjo Študentske organizacije v Ljubljani organizirala  poletno šolo borilnih veščin za študente v Portorožu. Poletna šola je potekala v Domu Burja v Seči pri Portorožu. Dogodek je bil namenjejn vsem, ki se radi ukvarjajo s športom, poudarek pa je bil na tematiki borilnih veščin. V ospredju so bili borilni športi savate – francoski boks, kikboks, karate, savate aerobika in veščine mečevanja – canne de combat, bilo pa je poskrbljeno tudi za igre z žogo in plavanje.

Vsak dan se je po vnaprej pripravljenem programu predelovalo različne tehnike naštetih športov in borilnih veščin. Največje zanimanje je požel savate – francoski boks, ki v Sloveniji močno pridobiva na popularnosti. Gre za zelo pestro borilno veščino, kjer ni pomembna moč, ampak je poudarek na lahkotnem gibanju in kreativnosti posameznika. Pri francoskem boksu se uporabljajo ročni in nožni udarci, s tem da so dovoljeni tudi nizki nožni udarci, ki so značilnost savata. Savate je edinstven na področju borilnih športov saj med predpisano opremo poleg značilnega dresa spada tudi obuvalo zaradi katerega se dosti lažje giblje in izvaja tehnike kot pri bosonogih borilnih veščinah. Na poletni šoli se je vsak dan predeloval učni program savate rokavic, podobno kot pasovi pri drugih borilnih športih. Predelali sta se dve stopnji in udeleženci so dobili vpogled v način treningov savata in se seznanili z osnovnimi tehnikami in kombinacijami. Pri izvajanju tehnik gre za sproščene gibe na dotik in prav to daje savatu prednost saj je kontrola udarcev popolna in se vse odvija kot igra. Udeleženci so se seznali in ukvarjali tudi z veščinami mečevanja, kikboksa, boksa, ter savate defansa – tehnike samoobrambe. Ta vadba je potekala pod strokovnim vodstvom svetovno znanega inštruktorja. Urniki tabora in poletne šole so bili oblikovani zelo pestro in končna ocena izvedbe je zelo uspešna.
Vabimo vse mlade, da se pridružijo našim treningom savateja, kikboksa, veščin mečevanja in savate aerobike v Ljubljani. Treningi potekajo pod vodstvom trenerjev z mednarodnimi izkušnjami in uspehi. Študentje se lahko v vadbo vključijo tudi preko ŠOU Športa. Vsi, ki želite izvedeti več informacij o treningih in vpisu lahko pokličete na 040 470 470 ali pošljete mail na savate@email.si, info@akademija-pantera.si ali obiščete našo spletno stran http://www.akademija-pantera.si/.

Koordinator
Sašo Weixler

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.