SMUČANJE 2010, CENE, NOVOSTI

Ljubitelji smučanja in deskanja smo končno prišli na svoj račun. Temperature so padle krepko pod ničlo, tako je možno zasneževanje s topovi, tudi naravnega snega je povsod dovolj … “Kam greš smučat?“ je vprašanje, ki ga boste nekateri slišali in morda z

Ljubitelji smučanja in deskanja smo končno prišli na svoj račun. Temperature so padle krepko pod ničlo, tako je možno zasneževanje s topovi, tudi naravnega snega je povsod dovolj … “Kam greš smučat?” je vprašanje, ki ga boste nekateri slišali in morda zastavljali tudi sami.

Najbolj zagrizeni smučarji začnejo čakati na snežno oddejo že konec oktobra. Ko ga ni, preklinjajo vreme in podnebne spremembe, dočakajo pa ga po navadi meseca decembra. V tem mesecu pa ga je že kar na pretek, kar je izvabilo nasmeške na obraz smučarskim navdušencem.
Smučanje je na žalost postal drag šport ter vedno težje dostopen vsem. Najdražja so vedno večja smučarska središča, zato se odpravljajte na manjša smučišča, kjer je smuka prav tako odlična, vozovnice pa bistveno cenejše. Poslužujte se študentskih vozovnic, kjer je to mogoče …
Od slovenskih in nekaterih priljubljenih smučišč v tujini spodaj podajamo cene smučarskih vozovnic, prav tako nekaj drugih novosti …

Smučarski center Redna cena dnevne vozovnice
odrasli otroci
Mariborsko Pohorje 28, 16
Kranjska Gora 28, 18
Rogla 28, 16
Krvavec 28, 16
Kope 26, 16
Cerkno 28, 17
Golte 26, 16
Velika planina 16 , 20 (vikend) 11 , 16 (vikend)
Celjska koča 17, 11
Vogel 26, 17
Kanin 28, 18
Javornik 16, 11
Soriška planina 20, 14

TUJINA
Bad Kleinkirchheim, Avstrija 39, 19,5
Gerlitzen, Avstrija 34,5, 16,5
Nassfeld, Avstrija 39, 20
Zell Am See; Avstrija 41, 20
Katschberg, Avstrija 34,5, 29,5
Saalbach-Hinterglemm, Avstrija 41,7, 20,9
Tignes, Francija 38, 30,5
Val Thorens, Francija 37,5, 26
Kronplatz, Italija 41, 29
Cortina d,Ampezzo, Italija 41, 29

Pri nas je za dnevno vozovnico treba odšteti od 22 do 28 evrov, medtem ko so v tujini vozovnice bistveno dražje. Kjub temu, da so vozovnice v sosednji Avstriji drage, ostajajo avstrijska smučišča zelo priljubljena med Slovenci, saj vedno izpolnijo želje obiskovalcev in obljube, s katerimi novačijo smučarje. Če vreme zataji, smučišča skoraj povsod pobelijo z umetnim snegom.

Novosti v sezoni 09/10
Na mariborskem Pohorju ponujajo novo krožno kabinsko žičnico Pohorska vzpenjača, smučišče Uršankovo I šestsedežnico Pisker II in novo smučarsko teraso pri zgornji postaji šestsedežnice Pisker II.
Na Krvavcu so pripravili nov poligon za začetnike in otroke ter posodobili dvosedežnico Zvoh.
V Kranjski Gori so dopolnili Fun park z razsvetljavo in možnostjo nočne zabave.
V Cerknem so postavili nov snežni park za deskarje in smučarje.
Kanin je v letošnji sezoni končno povezan z italijanskim smučiščem Nevejsko sedlo (Sella Nevea), velja enotna smučarska vozovnica, s katero bo mogoč dostop na smučišče tako s slovenske kot tudi z italijanske strani. Povezano smučišče je tudi najvišje daleč naokoli, premore 30 kilometrov prog in ponuja dolgo smučarsko sezono vse tja do prvomajskih praznikov.

Darin Geržina

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.