Svetovno prvenstvo v košarki 2019

Med 31. avgustom in 15. septembrom bo potekalo svetovno prvenstvo v košarki. Ekipe se bodo letos borile na Kitajskem v mestih Peking, Shanghai, Wuhan, Guangzhou, Foshan, Nanting, Shenzhen in Donggvan.

Navijamo za naše?

Na žalost in vso sramoto tekmovanja naše Slovenije ne bo zraven. Ampak to je tema za drug članek in veliko daljši. Kot evropski prvaki bi morali sodelovati tudi na Kitajskem, a je FIBA spremenila pravila. Tako smo zelo močno oslabljeni skozi kvalifikacije pač izgubili možnost igranja na Kitajskem.

Predstavniki svojih držav
Predstavniki svojih držav

Sodeluje 32 ekip, ki so razvrščene v osem skupin po štiri ekipe. Vsa pozornost bo letos usmerjena v Američane, saj so svetlobna leta od tistega dream teama, za kar jih ima cel svet. Ne smemo pa vseeno podvomiti, da mladi fantje iz lige NBA ne bodo dali vsega od sebe.

Skupine za svetovno prvenstvo
Skupine za svetovno prvenstvo

Za koga pa potem lahko navijam?

Za njimi se vrstijo odlična ekipa Srbije, vedno močni Španci, Grki z brati Antetokounmpo in Avstralija. Ostale ekipe pa lahko čakajo na možnost presenečenja, da zagrenijo prvenstvo tistim najboljšim.

Dvorana v Shanghaju
Dvorana v Shanghaju

Tekme iz prečudovitih košarkarskih dvoran, ki krasijo prvenstvo na Kitajskem, si bomo lahko ogledali na Kanalu A. Tekme bodo k sreči ob normalnih urah in ne sredi noči.

Za koga boš navijal ti in kdo misliš, da bo presenetil?

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekErasmus reunion: Iz Barcelone v Valencijo – 2.del
Naslednji članekAmazonski pragozd nam umira pred očmi

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.