Tina Šutej evropska podprvakinja

Na dvoranskem evropskem prvenstvu v atletiki ima Slovenija medaljo! Tina Šutej je v skoku ob palici osvojila srebro. Preskočila je 4,70 metra in izenačila svoj najboljši izid sezone. Zmagala je Švicarka Angelica Moser s 4,75 metra. Drugi včerajšnji finalist, Luka Janežič, je v teku na 400 metrov zasedel šesto mesto (47,22). Zmagal je Španec Oscar Husillos (46,22).

Prva velika medalja po petnajstih letih

»Izjemno sem vesela. To je moja prva članska medalja, na veliki tekmi sem nazadnje stala na odru za zmagovalke leta 2006, ko sem na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojila srebrno medaljo,« je prejemnica srebra povedala po tekmi. Šutejeva je po dosežku iz mladinskih let nastopala na evropskih in svetovnih prvenstvih, tudi na olimpijskih igrah.

Atletsko reprezentanco je na evropskem prvenstvu nekoliko pretresla tudi novica o pozitivnem primeru v ekipi, kar je pod vprašaj postavilo nastope nekaterih atletov in atletinj. »Bilo je zelo težko danes, saj zjutraj zaradi pozitivnega primera za koronavirus v naši ekipi nisem vedela, če bom lahko sploh nastopila. Potem sem okrog poldneva vendarle dobila bolj spodbudne novice. Tudi tekma ni bila najlažja, a sem se zbrala in osvojila tisto, kar sem napovedala, odličje. Težko bi bilo bolje. No ja, le zlato, ampak tudi srebro je zame tokrat izvrstno,« je po tekmi povedala Šutejeva, ki ima izpolnjeno tudi normo za olimpijske igre letos v Tokiu, kjer se bo prav tako lahko borila za medaljo.

Tudi Janežič je bil s svojim dosežkom zadovoljen, njegov največji cilj je bil prav finale teka na 400 metrov. »Na EP sem prišel, da si dvignem samozavest. Lani ni bilo velikih tekmovanj, na prvem letošnjem pa sem dokazal, da sem med šestimi najboljšimi v Evropi. Prišel sem v finale in izpolnil cilj,« je povedal.

V finalu še Neja Filipič

Danes na nastope čakata še dve slovenski atletinji. Neja Filipič se je že prebila v finale troskoka, Maja Mihalinec zaenkrat v polfinale teka na šestdeset metrov. Držimo pesti za še kakšno medaljo.

 

Prejšnji članekKupujete nov telefon, a ne želite zapraviti preveč?
Naslednji članekVedno več pozivov k bojkotu svetovnega prvenstva v Katarju

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.