VN Velike Britanije: Dirkaška poslastica v Silverstonu

2019 British Grand Prix: Race Highlights

Hamiltonovo zmago z izjemnim dirkanjem zasenčila Leclerc in Verstappen

Čeprav je zmaga spet pripadla Hamiltonu in je bil Mercedes spet najhitrejši dirkalnik na stezi, sta pozornost spet ukradla Verstappen in Leclerc, ki nadaljujeta boj iz Avstrije. Leclercu je koristila lekcija iz Red Bull Ringa, tokrat se Maxu ni pustil in videli smo obilo brezkompromisnega, toda fer dirkanja. Z gumami sta se dotaknila le enkrat, vendar brez posledic. Tokrat je bil boljši Leclerc, ki si je ponovno privozil tretje mesto.

Verstappen mesto pridobil v boksih!

Leclercu je ves čas dihal za ovratnik, prehiteti pa je uspel šele v boksih. Dirkača, ki sta zaznamovala zaključek prejšnje dirke v Spielbergu, sta se istočasno namenila po nove komplete srednje trdih gum, Nizozemec je imel za odtenek hitrejši postanek, tako da je na stezo zapeljal pred njim. Toda gume niso imele primernega oprijema, pridobljeno mesto je izgubil že po nekaj zavojih.

Hamilton z nahitrejšim krogom dirke na izrabljenih trdih pnevmatikah pokazal prevlado

V ospredju je Bottas zadržal prednost, Hamilton je sicer v 4. krogu napadel in ga tudi prehitel, vendar je finec na napad odgovoril in si mesto ponovno pridobil nazaj. Hamiltonu se je nasmehnila spreča z varnostnim avtomobilom, ki mu je omogočil “zastonj” postanek. Na stezo je zapeljal za njim kot prvi in vodstva do konca dirke ni več izgubil.

Vettlov vikend za pozabo

Lahko bi rekli, da je Nemec v krizi že eno leto, od dirke v Hockenheimringu lansko leto. Z občasnimi prebliski, kjer je izjemno hiter, še posebno v kvalifikacijah, se kar ne znajde v dvobojih na stezi, kjer stori preveč napak.
Tokrat se je zapletel z Verstappnom, ko je slabo precenil razdaljo in točko zaviranja, ter se zabil v mladega Nizozemca. Oba je odneslo s proge, vendar sta lahko nadaljevala. Vettel je moral v bokse in dirko končal na bornem 16 mestu, Verstappnu pa je uspelo rešiti 5. mesto.

6 minut bojev Leclerca in Verstappna

Verstappen And Leclerc's Epic Silverstone Battle | 2019 British Grand Prix

Zanimivosti:

  • Na 5891m dolgi progi v Silverstonu je Bottas Hamiltona prehitel za pičlih 0.006 sekunde. Če to pretvorimo v dolžino, je Bottas Pole osvojil za pičlih 41.5 cm!

Voznik dneva: Charles Leclerc – Ferrari (20.6%)
Najhitrejši krog: Lewis Hamilton – Mercedes (1:27.369)
Najhitrejši pitstop: Red Bull (P. Gasly; 1.91 sekunde) – REKORD!

 

 

Prejšnji članekNapovednik za Mačke naravnost iz nočnih mor
Naslednji članekOd julija 2019 višje štipendije

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.