5 razširitev za Chrome, ki jih potrebuje vsak študent

Usedeš se za računalnik in odpreš Google Chrome s preprostim namenom – zbrati ustrezno gradivo in spisati seminarsko nalogo, katere rok se hitro približuje. Brskanje po različnih spletnih straneh, iskanje virov in branje člankov ti lahko olajšajo mnoge razširitve za Google Chrome, ki ti jih predstavljam danes. Gre za dodatne funkcije, ki jih dodaš brskalniku, najdeš pa jih v spletni trgovini Chrome.

One tab

Razširitev One tab ti omogoča, da vse svoje odprte zavihke združiš v en zavihek. Odprti zavihki so tako bolj pregledni in laže dostopni. Nov zavihek ima vse tvoje povezave navedene na seznamu, lahko pa urediš tudi njihov vrstni red ali pa jih združiš v skupine glede na tematiko.

MyBibCitation Generator

Ko na spletni strani najdeš informacijo, ki tvoji nalogi dobro služi, preprosto klikneš ikono te razširitve. MyBibCitation Generator ti avtomatsko zabeleži povezavo spletne strani, avtorja besedila in datum dostopa. Povezave lahko tudi razvrstiš v skupine, če slučajno delaš dva projekta hkrati. Ko je čas, da na koncu svojega dela navedeš vire, jih le prekopiraš in dodaš na konec svoje naloge.

Razširitev citira vire na način, ki je morda drugačen od tistega, ki ga zahteva tvoja fakulteta ali profesor, zato vedno preveri, v kakšnem vrstnem redu in obliki so zapisani podatki o viru.

Visor

Visor deluje kot tisto barvno ravnilo, ki v osnovni šoli učencem pomaga, da ob branju lažje sledijo besedilu. Ko vklopiš razširitev, ti program rahlo zatemni celotno stran, osvetli ti le nekaj centimetrov širok pas, ki ga lahko poljubno premikaš in s tem laže slediš besedilu, ki ga bereš. Spreminjaš lahko širino pasu in barvo ozadja.

Dark Reader

Dark Reader ti olajša predvsem delo zvečer. Odprt zavihek ti spremeni v temni način oziroma belo podlago spremeni v črno, črke pa postanejo bele. Prilagajaš lahko tudi svetlost zaslona in kontrast med črkami in podlago. Brskanje po spletu tako postane manj obremenjujoče za oči.

Image Downloader

Ta razširitev ti pomaga, ko ob besedilu na spletni strani najdeš slike, ki jih želiš shraniti na svoj računalnik. Z enim klikom ti Image Downloader zazna vse slike, jih zbere in omogoči, da jih preneseš vse naenkrat.

Prejšnji članekKKŠ-jev Bassment Party v najlepši kleti na Koroškem
Naslednji članekKoliko plastike dejansko recikliramo?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.