60 sekund

V računalniškem kotičku vedno znova pišemo o novostih s področja računalništva, ki nam tako ali drugače pomagajo pri delu z njim. Tudi tokrat ne bo bistveno drugače, le da si bomo v nadaljevanju ogledali, kako najhitreje priti do pomoči, ko jo najbolj potrebujemo. Po Murphyju in iz lastnih izkušenj sodeč lahko s precejšnjo gotovostjo trdim, da v vaši bližini ne bo računalniškega mojstra, ko boste imeli težave z virusi, dokumenti, operacijskim sistemom ipd.

K sreči imamo Slovenci na voljo novo spletno stran, ki nam ponuja strokovno računalniško pomoč v vsakem trenutku. Spletišče www.pcpomoc.si nudi celovit paket storitev odpravljanja računalniških težav, namenjen domačim uporabnikom in manjšim podjetjem, ki nimajo lastnih informatikov ali informacijskega oddelka. Servis uporabnikom pomaga pri vseh težavah in vprašanjih v zvezi z njihovim računalnikom, odlikuje pa ga izjemen odzivni čas, saj so strokovnjaki uporabniku na voljo že v dobri minuti. V 60 sekundah ponavadi ne najdemo niti telefonske številke lokalnega računalnikega guruja, zato si velja naslov omenjene spletne strani še kako zapomniti ali napisati na hladilnik, še bolje pa kar na ohišje računalnika.

Strokovnjaki spletišča ne nudijo zgolj pomoči, ampak so pripravljeni tudi na svetovanje in dajanje navodil za uporabo računalnika kot orodja in programske opreme z licenco GPL, nasvete o uporabi legalne programske opreme … Komunikacija med stranko in servisom poteka preko spleta, s čimer odpadejo stroški poti do strank, pa tudi napake so tako odpravljene v najkrajšem možnem času. Ena izmed prednosti takšnega pristopa je tudi temeljita geografska pokritost, saj lahko strokovnjaki pomagajo sleherenemu v splet priključenemu uporabniku računalnika.

Pomoč in zaračunavanje storitev sta transparentna, tako da uporabnik v vsakem trenutku ve, koliko ga bo veljalo posamezno odpravljanje težav. Cene storitev so namreč znane vnaprej, zato ni skritih stroškov. Še več, cene računalniških storitev so fiksne in veljajo za končno rešitev težave, ne glede na porabljen čas strokovnjaka.

Oddaljena pomoč deluje tako, da se operater/strokovnjak prek interneta poveže s strankinim računalnikom. Slika strankinega zaslona se prikaže na zaslonu operaterja, poleg stranke pa lahko tudi operater upravlja s kurzorjem in tipkovnico. Celotno dogajanje na zaslonu uporabnik lahko spremlja, se uči in nadzira, tako kot v primeru obiska serviserja na domu. Delo poteka preko varne povezave, vsi podatki in informacije pa so zaščiteni z 256-bitno enkripcijo, kar je predstavlja več nivojev višjo zaščito kot pri spletnih storitvah slovenskih bank.

Spletna stran www.pcpomoc.si torej ponuja najhitrejši, najučinkovitejši ter najpreprostejši način vzdrževanja računalnikov, ki se velikokrat izkaže tudi za najcenejšega.

Miran Varga

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.