Alternative PayPalu: Pregled različnih spletnih plačilnih sistemov

Man using smartphone and holding credit card with payment online successful screen, banking and shopping online. Transferring money online using applications
Foto: dontree_m iz iStock

Spletno plačevanje je v današnjem digitalnem svetu postalo nepogrešljiv del vsakdanjega življenja. Eden izmed najbolj prepoznavnih in razširjenih spletnih plačilnih sistemov je PayPal. Vendar pa obstaja več alternativnih spletnih plačilnih sistemov, ki ponujajo različne funkcionalnosti in prednosti.

7Stripe

Stripe je alternativa paypalu
Stripe je alternativa paypalu Foto: on stripe

Stripe je priljubljen plačilni sistem, ki se pogosto uporablja za spletne trgovine in poslovne platforme. Njegova glavna prednost je enostavna integracija v spletne strani in aplikacije, omogoča pa tudi sprejemanje kreditnih kartic in drugih spletnih plačilnih metod. Stripe ponuja tudi orodja za upravljanje naročnin in ponavljajočih se plačil.

6Skrill (Moneybookers)

Skrill je priljubljena plačilna alternativa
Skrill je priljubljena plačilna alternativa Foto: on skrill

Skrill je mednarodni plačilni sistem, ki omogoča prenos denarja in spletno plačevanje. Uporabniki lahko pošiljajo denar, sprejemajo plačila in dvigujejo sredstva na svojih bančnih računih. Skrill ponuja tudi plačilne kartice, ki omogočajo enostavno dostopanje do sredstev.

5Venmo

Venmo je priljubljena in zanimiva plačilna aplikacija
Venmo je priljubljena in zanimiva plačilna aplikacija Foto: on venmo

Venmo je priljubljena aplikacija za mobilno plačevanje, ki je posebej priljubljena med mlajšo generacijo. Omogoča enostavno pošiljanje denarja med prijatelji in družinskimi člani ter vključuje tudi socialne funkcionalnosti, kot so komentarji in lajki na transakcijah.

4Google Pay

Google Pay
Se boš odločil za Googlovo ali Applovo denarnico?
Foto: hapabapa iz iStock

Google Pay je integriran v ekosistem Googlovih storitev in omogoča hitro in enostavno plačevanje v trgovinah, aplikacijah in na spletu. Uporabniki lahko shranijo svoje kreditne kartice in druge plačilne metode ter jih uporabljajo za hitre nakupe.

3Apple Pay

Apple Pay
Google Wallet (prej Google Pay) in Apple Pay nad večino.
Foto: hapabapa iz iStock

Apple Pay je plačilni sistem, ki je posebej zasnovan za uporabnike Apple naprav, kot so iPhone, iPad in Apple Watch. Omogoča brezstično plačevanje v fizičnih trgovinah, pa tudi v aplikacijah in na spletu, prek shranjenih plačilnih kartic v aplikaciji Wallet.

2Payoneer

Payoneer
Payoneer Foto: on payoneer

Payoneer je mednarodna plačilna platforma, ki je zlasti priljubljena med freelancerji in podjetji, ki delajo z globalnimi strankami. Omogoča prejemanje mednarodnih plačil, pretvorbo valut in dvigovanje denarja na različnih bankomatih po svetu.

1TransferWise (Wise)

TransferWise
TransferWise Foto: on wise

TransferWise je bil preimenovan v Wise in ponuja cenovno ugodne mednarodne denarne prenose s pravičnimi menjalnimi tečaji. Uporabniki lahko pošiljajo denar v tujino po konkurenčnih cenah, kar je še posebej koristno za posameznike in podjetja, ki se ukvarjajo z mednarodnimi transakcijami.

Izbrati PayPal ali priseči na alternativno plačilno aplikacijo?

Obstaja veliko alternativ PayPalu, ki zadovoljujejo različne potrebe in preference uporabnikov. Izbira med njimi je odvisna od specifičnih zahtev in ciljev posameznega posameznika ali podjetja. Pomembno je razmisliti o varnosti, enostavnosti uporabe, stroških in podprtih plačilnih metodah pri izbiri ustrezne alternative. S pomočjo teh spletnih plačilnih sistemov je mogoče izboljšati izkušnjo spletnega plačevanja in prenosov denarja ter olajšati poslovne transakcije.

Prejšnji članekKako nastane mavrica? Odkrivanje čudovitega pojava
Naslednji članekV novo šolsko leto z Monte sladoledi

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.