Dostopne so platforme za mlade talente (ESCS 2023)

Varnost
vir: Pexels

Za mlade talente na področju informacijske varnostni je Urad Vlade RS za informacijsko varnost v letu 2023 omogočil dostop do dveh modulov platforme Hack The Box. 

Dostop do dveh modulov Hack The Box

V sklopu priprav na tekmovanje European Cybersecurity Challenge 2023 (escs 2023) je Urad vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV) mladim talentom na področju informacijske varnosti omogočil dodatno platformo za izobraževanje in usposabljanje, s katero bodo lahko lažje nadgradili in utrdili svoje znanje.  V ta namen jim je bil omogočen dostop do dveh modulov platforme Hack The Box:

Kaj je platforma Hack The Box?

Platforma Hack the Box (HTB) je spletna platforma za preizkušanje veščin v etičnem hekingu in informacijski varnosti. Platforma omogoča uporabnikom, da se preizkusijo v različnih scenarijih, kot so na primer napadi na gostitelja, razkrivanje ranljivosti, odkrivanje informacij in varnostna analiza. Platforma omogoča preverjanje znanja, reševanje izzivov in učenje novih tehnik.

Modul Academy na HTB vsebuje več tisoč različnih ciljev, ki jih je mogoče napasti. Vsi so večinoma ustvarjeni za učenje in testiranje veščin. Za vsak cilj so zagotovljena navodila za napad, vključno z informacijami o IP naslovu cilja, uporabniškem imenu in geslu za dostop ter omejitvah za napad.

V modulu Hacking labs uporabniki lahko napadajo cilje in tudi iščejo ranljivosti. Ko najdejo zastavico, le to vpišejo za rešitev problema.

Battlegrounds  temelji na napadu in obrambi, kjer dve skupini dobita isto infrastrukturo, ki jo morata ubraniti ter izvesti napad ena na drugo. Vsak uspešen napad ali popravek ranljivosti uporabniku prinese točke, s katerimi se uvrsti na lestvico.

HTB je dobra platforma za vse, ki se želijo naučiti etičnega hekinga v varnem in kontroliranem okolju z obilico primerov iz realnega življenja.

VIRGOV
Prejšnji članekŠokantno: Mladi se proti finančni krizi borijo s poliamorijo
Naslednji članekSlovenija z milijoni v turizem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.