Google maps praznuje 15. obletnico

A si sploh še predstavljaš potovanje ali izlet brez digitalnega pomočnika, ki ti pomaga najti želeno lokacijo in te tja usmeri? No, Google maps praznuje 15. obletnico in slavi z nekaj novostmi!

Od leta 2005, ko je Google maps ugledal luč sveta, ga je uporabilo že več kot milijon ljudi. Da zadevo malo popestrijo, so se odločili za prenovljen videz svoje ikone – ikonica, ki predstavlja lokacijo je postala večbarvna, to pa predstavlja njihov napredek in predstavlja raziskovanje novih lokacij in pridobivanje novih izkušenj. Poleg tega omogočajo tudi nekaj starih prenovljenih in nekaj novih lastnosti:

  • Pet lahko dostopnih okenc: Explore, Commute, Saved, Contibute in Updates. Verjetno so nam dobro poznani, lahko raziskujemo, kaj obiskati, potujemo lahko po najučinkovitejši poti, shranjujemo najljubše lokacije, podamo nove informacije za izboljšanje ali pa smo obveščeni o vseh »must-see« točkah in novostih,
  • Opozori na gnečo,
  • Pokaže temperaturo,
  • pove, kakšna je dostopnost, za tiste s posebnimi potrebami,
  • kakšna je varnost – kamere, varnostnik ali telefonska linija.

Za več informacij, klikni na Googlov blog. Stare in nove lastnosti Google maps-a bodo verjetno še olajšale uporabo. Kam se boš odpravil?

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Prejšnji članekKviz: Kako dobro poznaš filme Harry Potter
Naslednji članekSosedov ne maramo, podjetja smo prodali prav njim

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.