Google Meet dodaja nove funkcije

Google se je odločil, da bo z novo posodobitvijo naredil korak v smeri večje konkurenčnosti pri sicer bolj priljubljenih aplikacijah za sestanke Zoom in Microsoft Teams. S tem bo naredil sestanke bolj vzdržne in lažje za upravljanje, saj admini ne bodo več prosjačili, da ljudje izklopijo kamere in mikrofone. Nadležne in glasne udeležence, ki ves čas prekinjajo sestanek, boš končno lahko z nasmeškom na obrazu utišal ter izklopil njihov grdi obraz s svojega ekrana.

Možnosti utišanja v Google Meet

Uporabniki starejših iOS in Android naprav, ki ne omogočajo novih funkcij, na žalost ne bodo deležni teh nadgradenj. Če si lastnik starejšega telefona te bo, ko admin omogoči to funkcijo, brcnilo s sestanka. Če bo ta funkcija omogočena že od začetka, pa se sestanku sploh ne boš mogel pridružiti.

Nova funkcija je uporabnikom že začela postajati na voljo 1. novembra. Če je še nimaš, jo boš gotovo ugledal kmalu.

Google Meet postaja z zamiranjem Hangoutsov druga najbolj uporabljena aplikacija za video konferenčne klice. Na prvem mestu je seveda Zoom. Na tretjem mestu raste tudi uporaba Microsoft Teamsov, kateri sicer še ni uspelo doseči tržnega deleža, ki ga je imel njegov predhodnik Skype. Hud padec pa je doživel Slack.

Prejšnji članekBrezplačna vodena rekreacija za študente s posebnimi potrebami
Naslednji članekŠtudentska vrsta, politično obsojena na izumrtje – 2. del
Žan T. Urbanija

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.