Huawei MatePad 11: študentov najboljši prijatelj

Študenti so vedno v pogonu. Izobraževanje doma, v knjižnici ali v predavalnici, druženje s prijatelji in nenazadnje, zabave. Zato potrebujete popolno napravo, ki bo kos vašemu hitremu življenjskemu ritmu. Tablični računalnik!

Morda menite, da so prenosni računalniki primernejši. Vendar ne, saj za pisanje zapiskov in branje niso niti približno tako priročni, kot tablični. Ampak pozor. V trgovinah je veliko modelov, zato je izbor pravšnjega dolgotrajen in zamuden. Če ne boste dobro premislili, boste morda celo kupili napravo, ki vam ne bo ustrezala. Zato smo pripravili nekaj nasvetov, kako izbrati pravšnji tablični računalnik, s katerim boste ostali produktivni in morda celo izboljšali ocene.

Prenosljivost

Ker boste imeli tablični računalnik pri sebi od jutra do večera, ne želite, da bi teža nahrbtnika preveč narasla. Med izbiro bodite zato pozorni na prenosljivost, velikost in težo. Kljub temu da ima Huawei MatePad 11 kar 27,8-centimetrski (10,95-palčni) zaslon, tehta vsega 485 gramov. Oziroma skupaj z magnetno tipkovnico 805 gramov, kar je približno enako dvema pločevinkama osvežujoče pijače.

Zmogljivost baterije

Za življenjski slog študenta je presodnega pomena vzdržljivost baterije. Zadnje kar si želite, je iskanje električne vtičnice v pomembnem trenutku, ko morate pokazati svoje znanje. Tudi v tem pogledu vam bo MatePad 11 več kot ustrezal. Baterija namreč zagotavlja kar 12 ur gledanja posnetkov spletnih predavanj že prenesenih na njegov pomnilnik oziroma 10 ur neprestanega brskanja po spletu. Napajalnika vam zato sploh ni treba nositi s sabo.

Kakovost zaslona

Huawei MatePad 11 je prvi s hitrim 120-herčnim zaslonom ločljivosti 2.560 × 1.600 slikovnih pik. Ponuja neverjetno tekoč prikaz slike pri široki paleti vsebin. Velika hitrost osveževanja se še posebej dobro izkaže pri video posnetkih in igrah, kar omogoča popolno uživanje v podrobnostih in gladki grafiki, prednosti zaslona pa se pokažejo tudi med brskanjem po spletnih straneh in dokumentih.

Zaslon novega tabličnega računalnika Huawei MatePad 11 zmogljivosti kaže tudi v podpori barvnega obsega DCI-P3. Poleg ustvarjanja neverjetnih barv, zaradi katerih so fotografije in video posnetki izjemno živahni, je zasnovan za zmanjšanje izpostavljenosti škodljivi modri svetlobi in utripanju, ki sta glavna dejavnika utrujanja oči. Tablični računalnik ima certifikat TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) in TÜV Rheinland Flicker Free, kar zagotavlja varnost in jamstvo, da je vid zaščiten, tudi po več urah dela.

Funkcije pisala

Zapisovanje zabeležk s predavanj je pomembno opravilo študenta. Ni pomembno ali pišete v zvezek, na liste papirja ali po zaslonu tabličnega računalnika, toda to zadnje je veliko lažje. Zato je MatePad 11 na voljo skupaj s pisalom M-Pencil druge generacije.

Šesterokotno oblikovano pisalo teže 16 gramov in dolžine 160 mm imate lahko preprosto na tabličnem računalniku, saj se z magnetom pritrdi na zgornji rob, kjer po potrebi steče brezžično polnjenje, medtem ko tanka polkrožno oblikovna konica omogoča natančno pisanje po zaslonu. Delovanje pisala je podprto s programskimi algoritmi. Odličen je predvsem algoritem, ki preprečuje nenamerne vnose med pisanjem ali risanjem, če se zaslona na primer dotaknete z dlanjo. Kadar uporabljate aplikacije, kot je Jnotes, vam ta omogoča celo izbiro najbolj primernega učinka, kot so svinčnik, nalivno pero ali čopič ter prilagajanje debeline in barve črt v dokumentih.

Večopravilnost

MatePad 11 podpira najnovejšo tehnologijo sodelovanja na več zaslonih. Zato so na voljo načini zrcaljenja, razširitve in sodelovanja. V načinu zrcaljenja (Mirror) je zaslon povezanega prenosnega računalnika prenesen oziroma podvojen na tablični računalnik, kar na primer omogoča neposredno podpisovanje in označevanje dokumentov ali risanje s pisalom M-Pencil. Način razširitve (Extend) spremeni tablični računalnik v drugi zaslon prenosnega, kar je zaradi dodatnega zaslonskega prostora za prikaz vsebin popolno za preverjanje referenčnih dokumentov in brskanje po spletu. Inovativni način sodelovanja (Collaborate) pa medtem omogoča resnično interakcijo med dvema različnima platformama oziroma v tem primeru med sistemoma HarmonyOS in Windows. Omogoča namreč preprosto prenašanje vsebin, kot so besedila, fotografije ali dokumenti med povezanimi napravami po načinu »povleci in spusti«.

Najprimernejši tablični računalnik ni nujno najdražji ali tehnološko najbolj izpopolnjen. Važnejša je uravnoteženost strojnih komponent, dober zaslon, visoka prenosljivost in žepu študenta primerna cena. To so lastnosti, ki po našem mnenju najbolje opisujejo Huawei MatePad 11.

Širok ekosistem naprav

Poleg tabličnega računalnika MatePad 11 pa je Huawei slovenskim uporabnikom nedavno predstavil še prave brezžične stereo slušalke FreeBuds 4, pametne ure serije Watch 3, pametne zapestnice Band 6 ter izjemen računalniški monitor MateView.

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.