Huawei spodbuja ukrepe za zaščito okolja

Globalni tehnološki velikan Huawei je objavil, da so njihove brezžične slušalke FreeBuds 4i s strani mednarodno priznane organizacije za inšpekcijske preglede, ocenjevanje, testiranje in certificiranje SGS prejele pametno zeleno medaljo (Smart Green Medal). Priznanje, ki dokazuje doseženo vodilno raven varstva okolja, zdravja in zagotavljanja varnosti, so lani kot prve prejele slušalke Huawei FreeBuds Pro.

Strokovnjaki organizacije SGS nudijo rešitve in nasvete podjetju Huawei, odkar je to začelo aktivno razvijati okoljsko primerne standarde pametnih zvočnih naprav. Za razliko od drugih podobnih organizacij v postopku preverjanja ustreznost naprave celovito ocenijo glede na varnost vgrajenih materialov, varnost uporabe in nošenja, zaščito pred sevanji ter varnost in učinkovitost baterije. Če se izdelek v postopku ocenjevanja izkaže, to dokazuje, da je varen za uporabo in ima manjši vpliv na okolje.

Zaradi tega se certifikat pametne zelene medalje razlikuje od običajnih certifikatov za naprave zabavne elektronike. Standardi za doseganje ustreznosti so namreč postavljeni višje in so v industriji splošno sprejeti. Certifikat organizacije SGS ne pomeni le bolj zdravih, bolj zelenih, varnejših in boljših zvočnih naprav, temveč motivira celotno industrijo pri doseganju višjih okoljskih standardov.

Zasnova zelenega izdelka

Huawei je z zelenimi in energetsko varčnimi tehnološkimi inovacijami predan izpolnjevanju družbene odgovornosti ter varovanju zdravja in okolja. Po letih napredka so namreč zeleno zasnovo varovanja okolja vključili na vse ravni delovanja podjetja, od načrtovanja izdelkov, oblikovanja, preko raziskav in razvoja do proizvodnje, dobav in vzdrževanja izdelkov.

Da je pridobil certifikat organizacije SGS, je Huawei zmanjšal okoljski vpliv slušalk FreeBuds 4i v vseh fazah njihove življenjske dobe. V fazi procesa izdelave je vpliv zmanjšan zaradi uporabe trajnostnih materialov. Plastični deli na primer vsebujejo biološke snovi, medtem ko je uporabniški priročnik natisnjen s črnilom iz soje. Hkrati so zelo zmanjšali uporabo nekaterih snovi, da so kar najbolj povečali možnost recikliranja in predelave slušalk, ko jih bo uporabnik zavrgel. Da bi zadostil energijski učinkovitosti, je Huawei vanje vgradil varčne komponente in programsko opremo, ki pomaga zmanjšati porabo energije, medtem ko so baterije preizkušene v različnih primerih rabe, v ekstremnih temperaturah in med stikanjem, da je zagotovljena varnost uporabe slušalk FreeBuds 4i.

Udobje uporabe povečuje uporaba polimerne membrane PEEK+PU, ki je hkrati lahka in prilagodljiva, medtem ko so silikonski nastavki oblikovani tako, da se lepše prilagodijo obliki ušesnega kanala. Oboje močno vpliva na udobje uporabe in prepreči, da bi bila dolgotrajna uporaba moteča.

Delovanje funkcije aktivnega dušenja hrupa je prilagojeno okoljem, v katerih bo uporabnik slušalke FreeBuds 4i najpogosteje uporabljal, kot so nakupovalna središča, železniške postaje in pisarne. Dodatne natančne nastavitve pa so bile narejene, da bi slušalke učinkovito dušile najbolj moteče zvoke, pri čemer kakovost glasbe in pogovorov ni okrnjena.

Kar zadeva varnost pred elektromagnetnim valovanjem, je vrednost SAR več kot 40 nižja od mednarodno sprejete kot primerne, kar dokazuje Huaweievo zavezo k zaščiti zdravja uporabnikov. Prav tako je v skladu z najvišjimi standardi zasnovana baterija, kjer je poleg zagotavljanja dolge življenjske dobe poskrbljeno tudi za varnost delovanja.

Slušalke vrhunskih zmogljivosti

Slušalke Huawei FreeBuds 4i so namenjene aktivnim in energičnim uporabnikom, saj jim omogočajo, da tudi med dogodivščinami prisluhnejo lepoti življenja. Zahvaljujoč napredni zvočni tehnologiji namreč povsod in vedno zagotavljajo vrhunsko zvočno izkušnjo.

Za uporabnike je avtonomija baterije ključnega pomena, zato imata ušesna čepka slušalk Huawei FreeBuds 4i veliki bateriji z visoko sposobnostjo hranjenja energije. Ko je aktivno dušenje izključeno, slušalke ponujajo kar do 10 ur neprekinjenega poslušanja glasbe ali do 6,5 ur telefonskega pogovora. Skupaj s polnilno škatlico dosežejo do 22 ur predvajanja ali do 14 ur pogovorov. Če je dušenje vključeno, potem bateriji zadoščata za do 7,5 ur predvajanja glasbe ali do 5,5 ur pogovorov. Da bi bila uporabniška izkušnja čim boljša, imajo slušalke vključeno hitro polnjenje. Že deset minut hitrega polnjena zadostuje za kar štiri ure zvočnega užitka, kar drastično zmanjša čas, ko slušalke zaradi polnjenja ne morete uporabljati.

Slušalke Huawei FreeBuds 4i, ki so kompatibilne tako z napravami Android kot iOS, so že na voljo v Sloveniji in sicer v biserno beli in kristalno črni barvi. Do konca aprila jih lahko kupite po promocijski ceni 69 €, nato pa bo maloprodajna cena znašala 79 €.

Pridružite se plesnemu izzivu na Instagramu in osvojite slušalke FreeBuds 4i

Z nekaj spretnosti pa lahko slušalke FreeBuds 4i tudi osvojite v posebnem plesnem izzivu, ki ga organizira Huawei na družbenem omrežju Instagram.

Akciji so se na družbenih omrežjih Instagram in TikTok pridružila številna velika imena slovenskega javnega prostora, med drugim plesalec Arnej Ivkovič, balerina Ana Klašnja in plesalka Jona Slaček.

Za sodelovanje morate le posneti svoj najljubši plesni korak in ga objaviti na Instagramu ali TikToku, svojo objavo pa morate obvezno opremiti še s sledečimi oznakami:

  • #10UrPlesa
  • #FreeBuds4i

Po koncu izziva bo strokovna žirija izbrala 20 najboljših izvajalcev, ki bodo prejeli čudovito in uporabno nagrado.

O pravilih in pogojih sodelovanja si sicer lahko podrobneje preberete na sledeči povezavi: https://consumer.huawei.com/si/community/details/topicId_29655/

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/audio/freebuds4i/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.