Huawei uvaja zemljevide Petal tudi za pametno uro

Navigacija z mobilnimi napravami je v mnogočem izboljšala kakovost življenja. Tako zelo, da se brez nje skoraj ne spomnimo, kako smo potovali in se srečevali nekoč, ko pametni telefon še ni bil del našega življenja. Ravno zaradi tega je Huawei pred letom uvedel aplikacijo zemljevidi Petal, ki je bila v vmesnem času deležna vrsto nadgradenj, s katerimi vse celoviteje podpira potrebe in želje uporabnikov Huaweievega ekosistema naprav in storitev.

Zemljevidi Petal, uradna tovrstna aplikacija na pametnih telefonih Huawei, so pridobili vrsto funkcionalnosti, ki uporabnikom poenostavijo potovanja in navigacijo. Po novem prilagojena različica deluje tudi na pametnih urah serije Watch 3.

Zemljevidi za pametno uro: odlična izkušnja navigacijo

Zemljevidi Petal, ki so po novem na voljo v trgovini AppGallery na pametnih urah serije Huawei Watch 3, zagotavljajo priročno navigacijo zgolj s pogledom na zapestje. S tem so postali navigacijski napotki dostopnejši med hojo, tekom ali kolesarjenjem.

Globalno delovanje

Nudijo s pametnim telefonom usklajeno navigacijsko storitev, da bi s tem zadostili potovalnim in vsakodnevnim potrebam sodobnih uporabnikov. Delujejo v več kot 140 državah in podpirajo kar 79 jezikov, kar je enakovredno različici za pametne telefone. Po seznanitvi ure s telefonom, na tem odprete Zemljevide Petal in določite cilj poti, nakar boste napotke vodenje prejemali na zaslonu ure. Tako jo lahko uporabite v različnih primerih rabe, tudi med vožnjo ali hojo.

Priročne informacije

Med vodenjem boste na zaslonu prejemali še druge koristne informacije, kot sta razdalja do točke zavijanja in ime ulice. Da ne bi zamudili pomembnega napotka, se ura na primer tik pred križiščem zatrese in vas tako obvesti, da preverite njen zaslon. Ker ga ni treba neprestano preverjati, je vodenje tudi varnejše. Prav tako ni treba skrbeti za porabo energije ali prostora na pomnilniku pametne ure, kar pomeni, da lahko aplikacijo uporabljate dolgo časa.

Kmalu še več funkcij

Razvojna ekipa zadolžena za zemljevide Petal se zavzema za celovito izkušnjo navigacije, zato nameravajo aplikacijo še naprej razvijati. Med drugimi naj bi bila kmalu na voljo prikaz hitrostnih omejitev. Že zdaj pa si lahko v podoknu ogledate zemljevid, ki nudi celovitejšo uporabo aplikacije za vodenje na pametni uri.

Zemljevidi za pametne telefone: celovitejša potovalna izkušnja

Zemljevidi Petal v različici 1.9 za pametne telefone nudijo več novih funkcij, ki bodo poenostavile potovanje in dnevne migracije v postpandemičnem času. Med drugim so na voljo izboljšani prikaz prometnih razmer, plast vremenskih podatkov, možnost prikaza satelitske slike površine, izboljšanje vodenja in seznam priljubljenih krajev (POI).

Kartice pogostih poti

Funkcija omogoča učinkovite premike po pogostih poteh. Uporabniku namreč dovoli vnos ciljev, kot sta dom ali delovno mesto in nastavljanje bližnjic do njih. Na preprost način lahko potem kadarkoli preverite potreben čas in razmere na poti, glede na izbrano navigacijsko metodo. Kot so vožnja z osebnim avtomobilom, hoja, kolesarjenje ali uporaba sredstev javnega prevoza. Podatki so hranjeni zgolj lokalno na pomnilniku pametnega telefona in so predmet strogih zaščitnih ukrepov varovanja zasebnosti.

Plast z vremenskimi podatki

Funkcija z osupljivimi animiranimi učinki podrobno prikaže vremenske razmere. Praktično to pomeni, da so animirani učinki za vremenske pojave, kot je na primer nevihta, prikazani na zaslonu kot dodatna plast na zemljevidih.

Satelitske slike in relief

V zemljevidih Petal je po novem na voljo plast satelitskih slik visoke ločljivosti, na podlagi katerih lažje prepoznate geografske značilnosti in imate celovitejši pogled na pokrajino. Podatki o terenu pa omogočajo, da se med raziskovanjem okolice preprosteje orientirate.

Boljši pregled nad prometnimi razmerami

Aktualna posodobitev aplikacije uvaja še prikaz prometnih razmer v več barvah, da je lažje razpoznati, ali je pred vami zastoj, upočasnjen promet ali so razmere normale. Poleg tega je uveden povečan prikaz, ki olajša navigacijo v zapletenejših križiščih.

»Brezšivna tehnologija in navigacijski sistem omogočata, da se z največjo lahkoto zjutraj odpravite v službo, kasneje po sestankih in se pozno popoldne odpeljete domov. To namreč nudijo obstoječi zemljevidi Petal, ki na pametnem telefonu ali pametni uri presenečajo s svojimi neverjetnimi lastnostmi,« je povedal Derek Yu, predsenik podjetja Huawei Consumer BG za Srednjo in Vzhodno Evropo, Skandinavijo ter Kanado.

Od predstavitve lanskega oktobra, zemljevidi Petal nudijo boljšo, edinstveno in lokalizirano izkušnjo. Na voljo so v 140 državah in vključujejo vodenje v 26 jezikih. Delujejo na vseh pametnih telefonih s sistemom Android, na katere jih lahko namestite iz trgovine AppGallery ali Play.

Širok ekosistem naprav

Poleg odličnih pametnih ure serije Watch 3, Huawei slovenskim uporabnikom nudi še številne druge nove naprave, od tabličnega računalnika MatePad 11 in pravih brezžičnih stereo slušalk FreeBuds 4, do pametne zapestnice Band 6 in računalniškega monitorja MateView.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.