Instagram in FB omogočata skritje všečkov, kako to storiš?

Facebook in Instagram po novem omogočata funkcijo skrivanja všečkov. Podjetje se je za to potezo odločilo zato, da lahko uporabniki sami kontrolirajo svoje doživetje uporabe družbenih omrežij. Po tem, ko je to pred dvemi leti za nekaj časa preveril Instagram, so se za to zdaj odločili kot trajni dodatek, a nekoliko drugače. Sam boš še vedno lahko videl svoje všečke in se odločil, če jih boš skril ali ne.

Izboljšanje duševnega zdravja

Instagram je leta 2019 za nekaj dni skril všečke, pa če si je uporabnik to zaželel ali ne. S tem so želeli opozoriti na to, kako nepomembno je število všečkov, ki imajo pogosto slab vpliv na duševno zdravje uporabnikov. »Preverili smo zakritje števila všečkov v povezavi z zmanjšanjem napetosti uporabnikov na Instagramu,« je takrat zapisalo podjetje. Zavedamo pa se, da imajo družbena omrežja, všečki in priljubljenost velik vpliv na odraščanje in naše mnenje o tem, kako nas vidijo drugi ljudje.

»Od uporabnikov in strokovnjakov smo izvedeli, da je bilo za nekatere uporabnike koristno, če niso videli svojih všečkov. Za druge pa je bilo moteče, predvsem zaradi tega, ker niso videli, kaj je priljubljeno in kaj ni. Zato vam zdaj ponujamo možnost, da se sami odločite, kaj boste storili,« so zapisali pred dnevi.

Kako skriti všečke?

Število všečkov lahko na svoji objavi skriješ pred ali po objavi. Velja tudi za stare objave. Pri vsaki sliki na Instagramu lahko v desnem zgornjem kotu vidiš tri pike v stolpcu. Ko jih pritisneš bo pri dnu napisano: »Hide Like Count«. Ko jo pritisneš, onemogočiš prikaz všečkov. Tako enostavno jih tudi pokažeš nazaj.

Da pa bi skril všečke drugih objav na svojem feedu, pa moraš v Nastavitve (Settings). Tam izberi »Posts«, nato pa »Hide Like and View Counts«. Enako jih vključiš nazaj.

How To Hide Likes On Instagram Post!

Vpliv na duševno zdravje uporabnikov

Glavni mož Instagrama Adam Mosseri je že večkrat povedal, da lahko skritje všečkov zmanjša stres in anksioznost med uporabniki. Zelo vplivna je bila študija, ki jo je opravilo britansko Združenje za duševno zdravje. Ta je pokazala, da je Instagram najslabše družbeno omrežje za duševno zdravje mladih.

Skrivanje všečkov za izboljšanje duševnega zdravja
Skrivanje všečkov za izboljšanje duševnega zdravja
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekUživaj z domačimi koktejli
Naslednji članekZ gensko terapijo slepemu moškemu povrnili vid
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.