Jure Košir s svojo novo spremljevalko redno trenira tudi na dopustu

Jure Košir

Poletje je na vrhuncu in dopustniška sezona v polnem teku. To je čas v letu, ko si ljudje privoščimo zaslužen oddih bodisi na morskih plažah ali bolj aktivno z raziskovanjem novih krajev. Hkrati pa je to tudi odličen čas za vse nadobudne športnike. Sončno poletno vreme namreč ponuja obilo priložnosti za športno udejstvovanje na prostem.

Tek, sprehod, kolesarjenje, planinarjenje, nogomet, košarka, odbojka, tenis, fitnes na prostem, plavanje, golf, možnosti za aktivno preživljanje prostega časa zunaj je v teh mesecih resnično veliko. Na koncu niti ni pomembno, kaj izberete, pomembno je predvsem, da razgibate svoje telo, saj na ta način napolnite baterije in nenazadnje prevetrite tudi možgane.

Sončni žarki namreč v kombinaciji s svežim zrakom zelo blagodejno vplivajo na telo in duha in človeka spodbudijo k izboljšanju življenjskih navad. Vitamin D, ki ga na primer dobimo prek sončnih žarkov, je ključen za obče zdravje, uravnoteženo izpostavljanje soncu ima tudi terapevtski učinek na kožo, prav tako pa običajno poleti pojemo več lahkotnejše hrane, kot sta sadje in zelenjava, s čimer izboljšamo imunski sistem, ter spijemo več vode, kar posledično pripomore k temeljitejšemu izločanju toksinov iz telesa.

Med športom se utrnejo najboljše ideje

Ravno preden se je odpravil na počitnikovanje na otok Krk, smo se o športnem načinu življenja pogovarjali z nekdanjim smučarskim asom Juretom Koširjem. Čeprav je morda najbolj poznan po svojih izjemnih podvigih na smučiščih, je Jure ostal zelo aktiven tudi po koncu profesionalne športne kariere. Ne le športno, ampak tudi poslovno, kjer ima ves čas na pladnju več projektov. Vendar pri tem vedno skrbi tudi za fizično kondicijo. Kot pravi, mu šport napolni baterije in vnese nove energije za vse poslovne obveznosti, prav tako pa se mu včasih prav takrat utrnejo najboljše ideje, saj ima čas razmišljati stran od vsakodnevnega vrveža.

Športni navdušenec je že celo življenje, zato ne preseneča, da rad aktivno preživlja čas tudi na dopustu. Pravi da pozimi še veno rad stopi na smuči, v toplejših mesecih pa rad teče, plava, igra golf in v miru raziskuje hribe. Ves čas skuša slediti vodilu zdrav duh v zdravem telesu: »Vedno skušam teden načrtovati tako, da naredim vsaj tri poštene treninge. Največkrat grem teči, konec tedna se povzpnem na kakšno goro, v zadnjem čas pa večkrat obiščem tudi fitnes. Tega recepta redne vadbe sem se na primer strogo držal tudi v času karantene, pa tudi ko sem na dopustu skušam ostati aktiven.«

Na treningih ga spremlja nova osebna trenerka

Jure je sicer tudi navdušenec nad novimi tehnologijami, zato je nedavno svoje treninge popestril s prav posebnim pripomočkom – osebno trenerko, ki jo nosi kar na zapestju, Huaweievo najnovejšo pametno uro, Watch 3 Pro. Ker v njemu še vedno tli tekmovalni duh, tudi pri rekreaciji stremi k doseganju boljših rezultatov. Zato je v uri, ki podrobno spremlja njegov napredek, videl odlično partnerico.

»Moram reči, da je to za vadbo izjemno koristen in zabaven pripomoček. Ura mi prikazuje tempo, vse vadbe pa se podrobno shranjujejo v aplikacijo Zdravje na telefonu. Tako imam odličen pregled nad svojimi vadbami. Še posebej pa mi je všeč raznovrsten nabor različnih športnih načinov, ki jih ura podpira. Ne glede na to kateri šport vas zanima, ga boste skoraj zagotovo našli med ponujenimi vadbami na uri – vsebuje jih namreč več kot 100,« navdušeno razlaga Jure.

Zelo pozitivno pa so ga na uri Watch 3 Pro presenetile tudi funkcije za spremljanje zdravja in drugih meritev. Te namreč skrbijo, da z vadbo ne bi pretiravali, hkrati pa služijo pri motivaciji za celosten zdrav način življenja. Jure pravi, da redno spremlja svoj srčni utrip in kakovost spanja – ura namreč beleži tudi to. »Oboje se mi zdi zelo koristno in je precej vplivalo na moje življenje. Odločil sem se namreč, da se v posteljo odpravim bolj zgodaj in skušam podaljšati dolžino spanja,« pove Jure.

Poleg naštetega sicer ura spremlja še raven stresa, ki je velika težava sodobne družbe in nasičenost kisika v krvi, izmeriti pa zna tudi temperaturo kože, kar še dodatno pripomore k boljšemu nadzoru lastnega zdravja.

Z zapestja je ne sname niti na poletnih morskih večerjah

K zdravemu načinu življenja seveda spada tudi zdrava prehrana. Kot pravi Jure, je to gorivo za človeško telo in um, zato je pomembno, da je kakovostno. Ampak, kot pove, vseeno ne pretirava: »Skušam jesti zdravo, vendar se kdaj pregrešim, dvakrat na leto pa naredim nekajdnevno detoksikacijo s postenjem. Ne morem pa zanikati, da včasih rad pojem kakšen bolj obilen dober obrok, zlasti poleti na morju grem rad na dobro večerjo, kjer ne štejem kalorij.«

K temu doda, da je ura postala njegova spremljevalka tudi ob takšnih priložnostih, saj je s svojim elegantnim premijskim videzom primerna za različne situacije. Zelo pa je Jureta navdušila še s svojo dolgotrajno baterijo, saj jo ima tako lahko ves čas na zapestju in se ne rabi obremenjevati z njo. Watch 3 Pro namreč pozna dva načina delovanja – pametnega, v katerem brez polnilnika zdrži do 5 dni, in izjemno dolgega, kjer ne rabite skrbeti, kdaj boste naleteli na naslednjo električno vtičnico vse do 3 tedne. Tako je idealna sopotnica za poletna potepanja.

Več o novi uri Huawei Watch 3 Pro lahko preberete tukaj: https://consumer.huawei.com/si/wearables/watch-3-series/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.