Kako fotografirati kot profesionalec?

Stavba in pogled na nebo z letalom

Fotografija nosi neverjetno moč izražanja, zato je vredno raziskati tehnike, s katerimi jo lahko prilagodite, da postane estetsko privlačna in se vtisne v spomin.

Se zdi kot izziv? Spreminjanje fotografij je lažje, kot si morda mislite. Spoznajte trike, ki vam bodo pomagali doseči kakovost »profesionalnega fotografa« in obenem preizkusite neverjetne fotografske zmogljivosti pametnih telefonov Huawei.

Razvijte harmonijo v kompoziciji

Ocena fotografije je odvisna od različnih dejavnikov. Zlasti je pomembno, da se množica elementov v njej združi v skladno in harmonično celoto. Dobra kompozicija je ključna pri prikazu fotografskega prizora, saj pritegne pozornost in ponuja jasne komunikacijske poti. Vizualna umetnost je način sporazumevanja, zato je pri fotografiranju ključnega pomena, na kaj se osredotočite. Pravilno postavljen prizor lahko običajno fotografijo spremeni v nepozabno podobo.

Ker je pravilna kompozicija ključna za odlične fotografije, vklopite prikaz mrežnih črt v fotoaplikaciji na zaslonu pametnega telefona Huawei P60 Pro. Morda se vam bo zdelo, da je najbolje postaviti predmet zanimanja v središče fotografije, vendar to ni vedno najboljši način. Poskusite ga postaviti na presečišča dveh vodoravnih in dveh navpičnih črt, ki tvorijo mrežo na zaslonu, in upoštevajte pravilo tretjin. Tako bo kompozicija fotografije bolj zanimiva. Predmet naj ne zapolni celotnega kadra. Pustite nekaj prostora okoli njega, da bo fotografija bolj jasna in zanimiva.

Svetloba kot orodje izražanja

Osvetlitev spremeni dojemanje resničnosti, saj predmeti v različnih svetlobnih pogojih izgledajo drugače. Njihove lastnosti se razlikujejo podnevi, ponoči, v naravni ali umetni svetlobi. Svetloba vpliva na značaj fotografije, ki se lahko zdi ostrejša ali nežnejša, svetlejša in jasnejša ali mehkejša in zamegljena. Opazovanje igre svetlobe in spretna uporaba fotografskih možnosti pametnega telefona sta ključni, da lahko optimalno izkoristite dane svetlobne pogoje in naredite izjemne fotografije.

Pametni telefon Huawei P60 Pro je opremljen z 48-milijonskim tipalom glavne kamere, ki združuje štiri pike v eno »super« veliko. Večja pika omogoča več svetlobe. Tipalo je opremljeno tudi z barvnim filtrom »RYYB«, ki zamenja zeleno piko z rumeno, kar poveča sposobnost zaznavanja svetlobe za do 40 odstotkov in prinaša natančnejše barve ter večji dinamični razpon. Huawei P60 Pro ima še fizično spremenljivo zaslonsko ter tudi optično stabilizacijo slike (OSI) in stabilizacijo s pomočjo umetne inteligence (AIS), ki močno izboljšata fotografiranje v slabših svetlobnih razmerah, kjer je pomembna mirna roka.

Ohranite občutek za podrobnosti

Prava lepota se skriva v podrobnostih, ki jih je treba opaziti in ujeti na zanimiv način. Ne bojte se eksperimentirati z novimi perspektivami na običajne prizore. Od blizu, od daleč, od spodaj ali od zgoraj – vsak nov pogled prinese novo dimenzijo fotografiji. Pametni telefon Huawei P60 Pro ponuja izjemno velike povečave, ki omogočajo zajemanje tudi zelo oddaljenih prizorov, ne da bi pri tem izgubili podrobnosti. Optični zoom je nadgrajen na 3,5-kratno povečavo, ki je uporabna za različne namene, še posebej za bližinsko in portretno fotografijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.