Kako uspešno voditi kombinirani pouk v času covida-19?

online, course, training
Foto: Tumisu iz Pixabay

Statistike okužb kažejo, da se bodo ukrepi, povezani s pandemijo, kmalu začeli sproščati. V šolstvu to pomeni prehod na kombiniran pouk, ki vključuje učitelja in nekaj učencev v razredu, ostale pa na daljavo. To predstavlja številnim izobraževalcem težavo, saj učitelji pogosto niso zmožni osredotočanja na obe skupini učencev. Tako se (kot nam povejo študentje) prevečkrat zgodi, da se profesor osredotoči na tablo in pozabi na oddaljene udeležence.

Rešitev so interaktivni zasloni na dotik. Ti združujejo funkcije pametne table s funkcijami videokonferenčnega sistema. Gre za televizijski zaslon, ki ne vsebuje pomanjkljivosti projektorjev. Sistem ne potrebuje posebnih pisal, saj deluje s prstom ali vsakim kemičnim svinčnikom, tudi tankimi. Sposobna je prepoznati debelino pisala, tako da omogoča pisanje s tanjšimi ali debelejšimi pisali ter brisanje z dlanjo. Kot se spodobi za moderni zaslon na dotik, ta vključuje tudi oleofobično plast prosti prstnim odtisom.

Torej gre za plug-and-play rešitev. Zaslon na dotik pa omogoča veliko več možnosti kot navaden presenter (tisti daljinec z gumbi naprej in nazaj), kot so označevanje, približevanje, pisanje in risanje.

Interaktivni zaslon vključuje še 2 kameri, s pomočjo katerih omogoča tudi video predavanje na daljavo. To lahko omogoči, da eno predavanje spremljajo udeleženci v živo v predavalnici, drugi v živo na daljavo od doma, tretji pa po poteku pogledajo posnetek in gradivo, naloženo v oblak. Takšen sistem lahko končno omogoči enakovreden študij na daljavo predvsem, ko gre za kombinirana predavanja.

Interaktivni zasloni Newline so že na voljo pri podjetju Secop in v našem uredništvu upamo, da jih bodo fakultete s pridom izkoriščale za študij na daljavo.

Newline interaktivni zasloni - Hibridno izobraževanje in izobraževanje na daljavo

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Prejšnji članek5 dobrih razlogov, zakaj naj se otrok začne ukvarjati z minimotom
Naslednji članekAli si vedel? Zanemarjanje živali lahko prijaviš tudi anonimno
logo Secop

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.