Lahko zaupaš pametnim uram?

Veliko novejših pametnih ur ima vgrajeno tehnologijo, ki uporabnikom omogoča snemanje elektrokardiograma, znanega tudi kot EKG, z uporabo povezane aplikacije.

EKG z električnimi senzorji beleži moč in časovno usklajenost električnih signalov srca ter ugotavlja nepravilne ritme, ki so lahko znak atrijske fibrilacije (AFib). AFib je potencialno resno stanje, ki lahko povzroči srčno popuščanje, kap in strjevanje krvi, piše Thomasnet.

Uporabniki pametnih ur lahko kadar koli posnamejo EKG, ob zaznavi nepravilnega vzorca pulza pa jih optični senzor ure opozori z obvestilom o nepravilnem ritmu. EKG prikaže delovanje in krčenje srčne mišice.

Pametne ure še najverjetneje ne morejo nadomestiti bolnišničnega EKG-ja. Tehnologija v urah mogoče ne bo pomagala pri obstoječih diagnozah ali odkrivanju vseh motenj srčnega ritma, lahko pa pomaga pri zgodnjem odkrivanju bolezni srca in uporabnikom pomaga pri stalnem spremljanju srčnega utripa. Pametna ura in aplikacija ti omogočita varnejšo vadbo in stalni vpogled v delovanje srca.

Prejšnji članekĐorđić se vrača na Fužine
Naslednji članekOdlična pametna ura Watch 3 že na voljo na našem trgu …

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.