Microsoft namignil na novo generacijo Windowsa

Podjetje Microsoft je pred dnevi namignilo na prihodnost operacijskih sistemov. Skrivnosti in načrtov podjetje ni razkrilo na vsakoletnem dogodku Build, ki je potekal na koncu maja. Razlog za to je bila želja, da bodo imele novice o novih Windowsih imele popolnoma svojo platformo in pozornost. Da to niso le govorice je potrdil tudi direktor podjetja, Satya Nadella.

Izjava, iz katere lahko predvidevamo marsikaj

»Kmalu bomo z vami delili pomembno nadgradnjo Windowsa za naslednje desetletje, ki bo odklenila nove ekonomske možnosti za razvijalce in ustvarjalce. Sam ga testiram že nekaj mesecev in resnično sem navdušen nad novo generacijo sistema. Obljubim vam naslednje – ustvarili bomo več priložnosti za vsakega razvijalca in sprejeli vsakega ustvarjalca, ki išče najbolj inovativno, najnovejšo in najbolj odprto platformo za distribucijo aplikacij. Veselimo se, da bomo vse to delili z vami,« je povedal Satya Nadella.

Satya Nadella, direktor Microsofta
Satya Nadella, direktor Microsofta

Microsoft je v preteklih mesecih delal na novi trgovini za aplikacije. Ob tem pa dodeloval uporabniške vmesnike za operacijske sisteme. Prav na to dvoje je ciljal Nadella s svojo izjavo o odklepanju boljših ekonomskih možnosti za ustvarjalce in razvijalce znotraj samega Windowsa.

Spremembe na več mestih

Največ sprememb bo najverjetneje deležna trgovina Windows Store, ki bo razvijalcem dovolila vložiti aplikacije, vključno z brskalniki kot sta Chrome in Firefox. Pojavljajo se govorice, da naj bi dovolili tudi vstop drugim razvijalcem.

Enako zanimiva je tudi omemba direktorja o novi generaciji Windowsa. V zadnjem času je vsaka posodobitev in nadgradnja veljala za Windows 10, a iz pogovora je razvidno, da bi lahko sledilo nekaj spektakularnega. Pred nekaj dnevi so potrdili, da ne bodo več odpošiljali Windows 10X, ki je bil v začetku mišljen kot operacijski sistem za dvojne ekrane. Vse najboljše od verzije 10X bo Microsoft zdaj premestil v verzijo 10. Prav tako ima sistem nove ikone in druge posodobitve, ki pa niso tisto, kar obljublja Microsoftov glavni mož.

Najverjetneje bomo nove informacije o posodobitvah in novi generaciji izvedeli v naslednjih tednih. Kot datum se največkrat pojavlja konec junija.

Opazne spremembe pri posodobitvi Windowsa
Opazne spremembe pri posodobitvi Windowsa, ki pa niso tisto, kar obljublja Microsoft

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekAmazon za 8,45 milijarde kupil studio MGM, kateri filmi in serije mu pripadajo?
Naslednji članekTežko boste našli boljše brezžične slušalke, kot so FreeBuds 4i

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.