Microsoftovi Teamsi pred zahvalnim dnem v boj za Zoomove uporabnike

Microsoft Teams
Microsoft je novost v aplikaciji Teams odlično tempiral – prišla je namreč ravno pred enim od največjih ameriških praznikov.

Tehnološki gigant Microsoft z novimi možnostmi za svojo aplikacijo Teams izziva prevlado Zooma na področju online komuniciranja. Uporabnikom Teamsov je namreč odslej na voljo opcija Družine in prijateljev, ki omogoča brezplačen video klepet z do 300 uporabniki, in to za kar 24 ur.

Dodaten plus za Microsoftove Teamse je, da za uporabo ne potrebuješ aplikacije ali registracije v Microsoftov račun, v pogovor z družino ali prijatelji se tako lahko vključiš kar preko katerega koli brskalnika.

Da je Microsoft to novost uvedel le nekaj dni pred ameriškim zahvalnim dnem, ki je 26. novembra, ni nobeno naključje. Za veliko razširjenih družin, ki denimo živijo v različnih zveznih državah, je ta praznik edina priložnost v letu, da se srečajo v živo. Letos pa kaj takega zaradi že znanih razlogov ne bo mogoče.

Tako bodo Teamsi morda zanje edina priložnost, da kljub pandemičnim restrikcijam znova vidijo in pokramljajo s svojimi bližnjimi. Ostale aplikacije na tem področju (Zoom, Google Meet, Cisco Webex) imajo v svojih brezplačnih različicah čas snidenja omejen na maksimalno eno uro, Teamsi pa jih prekašajo za kar 24-krat.

Microsoft je poleg tega v zadnjem času postregel s precej novostmi na področju spletnega komuniciranja. Teamsi tako ponujajo tudi opcijo »Together«, ki tvoj avatar skupaj z ostalimi navzočimi umestijo v skupni prostor, »Gallery View« pa ti omogoča, da istočasno spremljaš do 49 ostalih. To opcijo ima sicer že dlje časa tudi Zoom.

Prikaz Microsoftove opcije Together
Takšen študijski pogled vam omogoča funkcija Together.
+ objave

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.