Nagla rast priljubljenosti nosljivih naprav Huawei

Trg pametnih nosljivih naprav je v zadnjih nekaj letih v polnem razmahu in se je praktično razvil že v lastno polnopravno industrija. Glede na tržno raziskavo podjetja IDC iz leta 2019 število razposlanih nosljivih naprav strmo narašča, od vseh znamk pa največjo rast beleži podjetje Huawei. Huawei je odlično vstopil tudi v leto 2020, saj se je po tržnem deležu uvrstil med največje tri proizvajalce, hkrati pa je edini med izdelovalci pametnih ur, ki je v prvem četrtletju letošnjega leta zabeležil več kot stoodstotno rast.

Odlični dosežki so posledice Huaweivih prizadevanj na trgu nosljivih naprav, podjetje pa je oblikovalo tudi načrte, ki razkrivajo, v katero smer bo potekal njihov razvoj.

Proaktivno in optimistično usmerjeno upravljanje zdravje in telesnih vadb

Pametne ure so podobno zmogljive in opremljene z enakimi tehnologijami kot pametni telefoni, obenem pa služijo tudi kot modni dodatek. Tudi zato vse bolj postajajo podaljšek uporabnikovega telesa, v intimnem stiku z njim pa dajejo nov pomen naprednim načinom komunikacije, obdelave informacij in pametih funkcij zaznave. Nosljive naprave, med njimi pa najbolj pametne ure, so zato že postale drugi najbolj pomemben uporabnikov »zaslon«, takoj za zaslonom pametnega telefona.

V sodobnem svetu je vse bolj jasno zavedanje pomena vzdrževanja telesne pripravljenosti in zdravja. Telesna vadba je ključnega pomena za ohranjanje aktivnega življenjskega sloga, postaja pa tudi zabavnejša. Lotevate se je na različne načine, zaradi motivacijskih in sposobnosti spodbujanja pametnih nosljivih naprav. Ne beležijo pa le dejavnosti, temveč tudi zdravje, natančneje telesne znake, zaradi katerih pa je tudi vadba učinkovitejša.

V podjetju Huawei verjamejo, da je proaktiven pristop bistvenega pomena za učinkovito preventivno skrb za zdravje in nujen za spodbujanje dobrega počutja. Njihove nosljive naprave zato vključujejo sposobnosti beleženja športnih dejavnosti in vadb, spanja in prehranjevanja, obenem pa z intuitivnimi ocenami in analizami zbranih podatkov pripomorejo k ohranjanju fizičnega in psihičnega zdravja.

Da bi zadostili potrebam raznolikih uporabnikov, so tudi razširili nabor izdelkov. Trenutno imajo v ponudbi izdelke družine pametnih ur Huawei Watch GT 2, športnih zapestnic Huawei Band in pametne tehtnice s sposobnostjo beleženja telesnih maščob.

Edinstvena uporabniška izkušnja novih tehnologij

Dolga življenjska doba baterije in unikatne funkcije nosljivih naprav Huawei:

 • Pametne ure družine Huawei Watch GT 2 se ponašajo s kar dvotedensko življenjsko dobo baterije, ki na novo določa, česa so zmogljive. Pri prejšnjih generacijah je bila namreč značilna »lastnost« nujnost pogostega polnjenja. Zaradi daljše avtonomije so nosljive naprave zanesljivejše, dejavnosti in različne meritve pa lahko beležijo resnično ves čas.
 • Huaweieve nosljive naprave podpirajo merjenje ravni kisika v krvi (SpO2) na zapestju uporabnika in z osupljivo 90-odstotno natančnostjo. Kadarkoli in kjerkoli lahko preverite raven kisika, srčni utrip, stopnjo stresa in druge pomembne telesne znake, ne da bi za to morali obiskati strokovnjaka ali iti v strošek nakupa dragih naprav.

Procesor in lasten operacijski sistem za brezhibno delovanje:

 • Procesor Kirin A1 je namensko oblikovan za vgradnjo v nosljive naprave. Odlikuje ga visoko kohezivna heterogena zasnova, ki zagotavlja učinkovito sočasno delovanje procesorskih jeder, ustrezne zmogljivosti in izjemno energijsko učinkovitost. Poleg dolge življenjske dobe baterije procesor poskrbi tudi za pričakovano natančnost tipal za celovito beleženje fizične aktivnosti.
 • Družino naprav Huawei Watch GT 2 poganja lahek operacijski sistem LiteOS. Huawei ga je zasnoval za nosljive naprave in naprave interneta stvari, prav tako pa pripomore k daljši življenjski dobi baterije.
 • Pametne ure Huawei Watch GT 2 imajo tudi drugo generacijo algoritma za varčevanje z energijo, ki usklajeno deluje s procesorjem Kirin A1 in operacijskim sistemom LiteOS.
 • Tehnologija Huawei TruSeen nenehno in natančno spremlja srčni utrip z optičnim tipalom na zapestju uporabnika. Vključuje inovativen algoritem nevronske mreže ruskega raziskovalnega središča za optimizacijo signala. Ta je sposoben prepoznati posamezne faze spanja in jih analizirati z izjemno natančnostjo. Tehnologija Huawei TruRelax pa obenem omogoča natančno spremljanje stresa in prav tako pomembno prispeva k skrbi za zdravje.

Razvoj lokalnih inovacij v okviru globalne vrednostne verige:

 • Huawei je po svetu ustanovil raziskovalna središča od katerih jih je deset usmerjenih v raziskave in razvoj s področja nosljivih naprav. Središča imajo dostop do najbolj dragocenih in izvirnih virov panoge, inovacije pa razvijajo z mislimi na lokalnega uporabnika, pri tem pa imajo koristi globalne verige vrednosti.
 • V kitajskih mestih Šenzen in Šjan je Huawei zgradil specializirana laboratorija za raziskave s področja zdravja in beleženja življenja. Oblikovane imata celovite standardne postopke raziskav in razvoja ter preizkušanja zanesljivosti. Izdelek, ki ga Huawei pošlje na trg, mora izkazati svojo odličnost, saj ga večkrat podvržejo strogim preizkusom.

Vseobsegajoče storitve zdravega življenjskega sloga vključujoče za vse

 • Nosljive naprave so ključni steber Huaweieve strategije brezšivnega z umetno inteligenco podprtega življenja in služijo kot pomemben delček in hkrati povezovalni element pametnega sodelovanja med napravami. Uporabnikovo življenje bogatijo z inovativnimi storitvami, kot je na primer Huawei Share za takojšni prenos podatkov med pametno uro in pametnim telefonom.
 • Osnova HiHealth je idealna za povezovanje Huaweievih storitev z drugimi izdelki za beleženje življenja in zdravja, saj je sposobna prepoznati, zbrati in analizirati podatke 15 vrst vadb. To pa naredi samo na podlagi uporabnikovega izrecnega soglasja in upoštevanja največje možne ravni njegove zasebnosti. Tako na primer merilnikom krvnega tlaka pomembnih izdelovalcev, kot sta Yuwell in Omron, osnova HiHealth zagotavlja sinhronizacijo podatkov v realnem času in v preprosti obliki. Državljani Južne Afrike pa lahko tamkajšnjo vodilno zavarovalnico pooblastijo za dostop do njihovih podatkov o zdravju in dejavnostih v zameno za popuste, kupone in druge ugodnosti.
 • Huawei se drži načela »zasebnosti pod vašim nadzorom« in uporabnikom vedno zagotavlja popoln nadzor in možnost upravljanja osebnih podatkov. Postopek je pregleden in razumljiv, s podatki o zdravju in življenjskem slogu pa ravnajo po natančno določenih procedurah, da je zasebnost uporabnika ves čas zaščitena.
 • Zanesljivo upravljanje dostopa. Huawei je uvedel strogo politiko upravljanja s partnerstvi, življenjskim ciklom izdelkov in črnimi seznami škodljivih aplikacij. Podatki, ki jih zapišejo naprave ali aplikacije drugih ponudnikov, so označeni, da jim je mogoče slediti, prav tako pa so zabeleženi tudi vsi dostopi do podatkov.
 • Upravljanje z avtorizacijami. Zbiranje in uporaba osebnih podatkov prek osnove HiHealth, pa tudi podatkov o zdravju in telesni pripravljenosti je pregledno, odločitve o njih pa vedno sprejme uporabnik. Prenos v katerikoli obliki je na primer mogoč izključno z njegovo privolitvijo, dovoljenja pa lahko vedno tudi odvzame.
 • Upravljanje z deljenjem podatkov. Aplikacije drugih ponudnikov morajo pridobiti soglasje uporabnika, predno dobijo dostop do podatkov, ki jih potrebujejo za nemoteno zagotavljanje obljubljene storitve. Ta jih lahko po želji kadarkoli spremeni, dovoli, ali prepove skupno rabo podatkov. Huaweieve rešitve v oblaku pa uporabljajo kodo avtorizacije OAuth za zanesljivo preverjanje digitalnih potrdil in šifriranje prenosnih kanalov, kadarkoli želite do tam hranjenih podatkov dostopati z mobilne naprave.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.