Najtanjši iPad doslej ponovno pretanek …

Apple iPad Pro M4
Apple iPad Pro M4 Foto: on Apple

Novi iPad Pro M4 je bil nedavno predstavljen kot najtanjši iPad doslej, vendar so kmalu po izdaji ponovno nastali pomisleki glede njegove strukturne trdnosti. V nadaljevanju bomo podrobneje preučili ključne točke, ki postavljajo ta nadvse pomemben kriterij na preizkušnjo.

Natančnost in kakovost izdelave

Preizkusi na priljubljenem kanalu JerryRigEverything so pokazali, da je novi iPad Pro M4 že iz škatle rahlo ukrivljen. To je zaskrbljujoče, saj bi morala biti nova naprava, namenjena zahtevnim uporabnikom, popolnoma ravna. To ni prvič, da se takšne težave pojavljajo pri Applovih napravah, kar odpira vprašanje nadzora kakovosti in procesa izdelave. A kot kaže, to ne odvrača njihovih kupcev.

Občutljivost na ukrivljenost

Novi iPad Pro M4 se je izkazal za občutljivega na ukrivljenost že ob manjši sili, kar so potrdili tudi prejšnji modeli iPad Pro, ki segajo vse do leta 2018. To postavlja pod vprašaj trditve o uporabi vrhunskih materialov.

iPad Pro M4 se sooča s kritikami
iPad Pro M4 se sooča s kritikami Foto: on laptopmag

Uporabniške izkušnje in poročila

Številni uporabniki so poročali, da so njihove naprave postale ukrivljene že po običajni uporabi, npr. med prenašanjem v torbi ali nahrbniku. To ne učinkuje le na estetiko naprave, pač pa lahko negativno vpliva tudi na njeno delovanje, še posebej, če denimo iPad uporabljamo kot glavni računalnik.

Ipad Pro M4
Foto: on apple

Razmerje med ceno in strukturno integriteto

Ob upoštevanju visoke cene, k za osnovni model na našem trgu znaša skoraj 1300 €, se postavlja vprašanje, ali je nizka raven strukturne integritete naprave za to ceno sprejemljiva. Zlasti profesionalni uporabniki, ki svojo tablico uporabljajo kot delovno orodje, pričakujejo, da bo naprava zanesljiva in trpežna.

Sklep

Novi iPad Pro M4 se kljub svojim vrhunskim tehničnim lastnostim sooča s pomembnimi težavami glede strukturne trdnosti. Zahtevni uporabniki, kot so profesionalci, bi morali pred nakupom razmisliti o teh vidikih, saj trpežnost in robustnost igrata ključno vlogo pri dolgoročni uporabnosti naprave. Prihodnje nadgradnje in izboljšave bi bile več kot dobrodoške, vendar se zdi, da Apple na tem področju ne namerava uvesti nobenih sprememb. Pogrešamo čase, ko so bili iPadi praktično neuničljivi.

Junior novinar

Prejšnji članekZnamka Joolz v objemu Kranjske Gore
Naslednji članekFalklandska vojna, ko je Evropa potrdila moč v hladni vojni

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.