Naučite se hitro in natančno tipkati s pomočjo spletnih strani

Hitro in natančno tipkanje je še kako pomembno pri uporabi računalnikov, saj je lahko naša produktivnost precej manjša, če tipkanja ne obvladamo. Marsikdo se svojega tipkanja ni naučil na kakšnem tečaju oziroma v šoli, ampak se je do znanja dokopal kot samouk. Če ste tudi vi med takimi in niste popolnoma zadovoljni s hitrostjo in natančnostjo svojega tipkanja, si lahko pomagate s številnimi spletnimi stranmi. Pri nekaterih učenje poteka skozi igro, nekatere druge pa so bolj tradicionalne in resnejše. Žal pa se tipkanja šumnikov na njih ne boste morali učiti, saj gre za angleške spletne strani. Poglejmo si jih nekaj.

 

Free Typing Game
Ena od opcij, ki jih ponuja spletna stran http://www.freetypinggame.net, je igranje posebnih iger, pri katerih krepimo svoje tipkarske spretnosti. Poleg igranja iger nam ponuja tudi različne lekcije. Ko z njimi zaključimo, pa se lahko preizkusimo še v posebnih testih.

 

Typing Web
Ena bolj uporabnih strani je http://www.typingweb.com. Na njej se lahko urimo v tipkanju številnih besed, pri čemer imamo v vsakem trenutku v zgornjem delu na razpolago informacije o našem tipkanju. Podan imamo npr. čas tipkanja, število natipkanih besed v minuti ter natančnost tipkanja v odstotkih. Za bolj zabavno učenje pa na strani ne manjkajo niti igre.

Type Online
Spletna stran http://www.typeonline.co.uk sicer ne ponuja iger, a poleg različnih urjenj tipkanja ponuja tudi napotke, kako tipkati čim bolj varno in se izogniti sindromu karpalnega kanala.

Kiran’s Typing Tutor
Zadnja navedena spletna stran je http://www.kiranreddys.com/. Pri njej se ne moremo učiti tipkanja direktno na spletni strani, ampak moramo za učenje iz nje na računalnik presneti poseben program. Brez skrbi, je brezplačen. V njem so na voljo igre, preko 500 različnih lekcij ter posebno učenje tipkanja, namenjeno otrokom med četrtim in osmim letom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.