PlayStation VR2 prihaja naslednje leto

PlayStation VR2
Foto: PlayStation

Sonyjeve slušalke PlayStation VR2 bodo na voljo v začetku leta 2023, je razvidno iz objav podjetja na Twitterju in Instagramu. Sony je informacije o prihajajoči naglavni opremi posredoval že več mesecev, zdaj pa smo dobili vsaj časovni okvir, kdaj lahko pričakujemo, da jo bomo dobili v roke (oziroma na glavo).

Sony s PlayStation VR2 obljublja veliko

Medtem ko je podjetje v začetku leta objavilo podrobnosti o zasnovi naglavne slušalke, še vedno ni objavilo cene. Vendar pa za PlayStation VR2 obljublja veliko – imel bo zaslone z dodano ločljivostjo 4K, ki bodo lahko delovali pri 90 ali 120 Hz, 110-stopinjsko vidno polje in uporabljal foveated rendering, ki določene dele slike prikazuje ostrejše od drugih, da olajša delo računalniku (ali v tem primeru PlayStationu 5). Po navedbah podjetja se slušalke s konzolo povežejo z enim samim kablom USB C.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PlayStation (@playstation)


Sony je že napovedal, da bo ob začetku prodaje na voljo nabor približno 20 glavnih iger. Med temi naslovi so igre Horizon in Walking Dead ter različice VR iger No Man’s Sky in Resident Evil Village.

Za razliko od prvotnih naglavnih slušalk PlayStation VR, PS VR2 ne bodo uporabljale kamere, ki je povezana s tvojo konzolo, da bi sledila tvojim gibom. Namesto tega bo uporabljala sledenje od znotraj navzven, podobno kot v igri Quest 2, kjer za sledenje gibanju skrbijo kamere na sami slušalki. To pomeni, da bo PS VR2 med nošenjem naglavne slušalke omogočal tudi ogled okolice. Sony prav tako pravi, da bo sistem PlayStation 5 omogočal predvajanje samega sebe med igranjem iger VR, vendar bo treba imeti priključeno kamero PlayStation HD.

Krmilniki v obliki krogle

Sony je pokazal tudi krmilnike v obliki krogle, ki bodo imeli prilagodljive sprožilce in haptične povratne informacije, kot jih ponuja Sonyjev krmilnik DualSense za PS5. Imeli bodo tudi funkcijo zaznavanja dotika s prsti, ki bo zaznala, kje imaš palec, kazalec ali sredinec, ne da bi bilo treba kar koli pritisniti.

krmilniki v obliki krogle
Foto: PlayStation

Vendar PS VR2 bodo delovale le s PS5

PS VR2 bo deloval le z napravo PS5. Glede na to, da je bilo konzolo težko dobiti v roke, saj je bila predstavljena že novembra 2020, se to morda zdi slaba zamisel. Vendar pa obstajajo nekateri znaki, da bi se te težave lahko odpravile – konzole niso več razprodane takoj, ko Sony odpre čakalno vrsto zanje, in že nekaj časa lahko kupiš paket, ki vključuje Horizon Forbidden West. Trenutno se zdi možno, da boš do izida naglavnih slušalk lahko PS5 kupil, kadarkoli boš želel. Ob tem vedno obstaja možnost, da bo Sony imel težave z zalogami PS VR2, in v tem primeru je lahko razpoložljivost PS5 le del enačbe za tiste, ki se želijo lotiti igranja iger v navidezni resničnosti.

Prihajajo tudi konkurenčne slušalke

PS VR2 se lahko ob izidu sooči z močno konkurenco. Visokokakovostne slušalke Meta Project Cambria naj bi izšle še letos, vendar je tako kot pri PS VR2 težko reči, koliko bodo stale. Meta je namreč pred kratkim zvišala ceno dve leti starega vstopnega modela Quest 2.

Tudi celotna tehnološka industrija še vedno čaka, da bo Apple napovedal svoj že dolgo napovedovani komplet za mešano resničnost, ki bo menda stal več tisoč dolarjev. Applov analitik Ming-Chi Kuo je poročal, da bi lahko podjetje slušalke razkrilo januarja 2023.

VIRThe Verge
Prejšnji članekPodnebne spremembe in izguba delovnega mesta: Kako sta zadevi povezani?
Naslednji članekŽeliš izvedeti skrivnost športnega uspeha reprezentantov Roka Možiča in Jana Kozamernika?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.