Praktično takoj do pomembnih podatkov o zdravju

Huawei Watch 4 Pro spece editon na roki moškega

Ni mogoče zanikati, da pametne ure z uvajanjem priročnih funkcij spreminjajo pojmovanje spremljanja zdravja in dostopa do izboljšanih zdravstvenih storitev. Strokovnjaki obenem pozivajo proizvajalce, naj še naprej razvijajo zanesljive in učinkovite mehanizme, ki temeljijo na znanosti, da bi povečali natančnost spremljanja zdravja na nosljivih napravah.

Huawei se je odzval na pozive strokovnjakov s povečanjem naložb v raziskave in razvoj ter sklepanje partnerstev. Eden takšnih je program iCARE4CVD, ki od lani v raziskovalne programe vključuje Huaweieve tehnologije pametnih ur. Napredek v razvoju »zdravstvenih« tehnologij pa so vključili v nove naprave, Huawei Watch Fit 3, Watch GT 4, Band 9 in Watch 4 Pro Space Edition. Posebej zanimiva je slednja, saj vključuje inovativno funkcijo, ki po pritisku na gumb v kratkem času oblikuje podrobno zdravstveno poročilo. Poglejmo, v čem je posebna in zakaj je nadvse uporabna.

Takojšen in celovit »zdravstveni« pregled

Funkcija pregleda Health Overview v 60 sekundah zazna osnovne zdravstvene podatke in jih prikaže v preprosto razumljivem poročilu. Prav tako analizira in primerja podatke s preteklih poročil, kar omogoča hiter pregled trenutnega stanja in globlji vpogled v morebitna zdravstvena tveganja, ki si zaslužijo strokovno pozornost. Čeprav pametna ura ni medicinski pripomoček, s tem izboljšuje dostopnost do upravljanja zdravja in našo pozornost na potrebe organizma.

V tej funkciji se pametna ura Huawei Watch 4 Pro Space Edition razlikuje od vseh konkurenčnih modelov, saj noben nima česa podobnega. Health Overview je torej edinstvena funkcija, ki Huawei postavlja na vodilno mesto v segmentu nosljivih naprav za spremljanje zdravja.

Natančnejše spremljanje srčnega utripa s Huawei TruSeen 5.5+

Za natančnost meritev skrbi nadgrajena tehnologija Huawei TruSeen 5.5+, ki poleg celovitega spremljanja življenjskih funkcij izboljšuje odčitavanje podatkov optičnega tipala. To pomeni, da so odčitki v različnih scenarijih natančnejši kot kdaj koli prej. Natančnejše je dinamično spremljanje srčnega utripa med zahtevnejšo vadbo, kot sta tek ali preskakovanje vrvi. Izboljšano je delovanje tipala v hladnejših okoljih, omogočeno hitrejše merjenje vsebnosti kisika v krvi in izboljšana natančnost odčitavanja podatkov med celodnevnim spremljanjem zdravja.

HUAWEI TruSeen 5.5+ prav tako celostno izboljšuje funkcije spremljanja zdravja kot celote in pomaga pri zaznavanju morebitnih tveganj spalne apneje in srčne aritmije.

Družina je na prvem mestu

Huawei v aplikaciji Zdravje (Huawei Health) uvaja zdravstveno skupnost (Health Community), ki omogoča ogled posodobljenih zdravstvenih podatkov vključno z zdravstvenim poročilom (Health Glance) družinskih članov in prijateljev.

Novost med drugim omogoča pošiljanje opomnikov ranljivim ali starejšim uporabnikom, da redno obiskujejo zdravnika in preverijo morebitna zdravstvena tveganja. Skrbniki prejemajo tudi opozorila, če so zaznane kakršne koli nepravilnosti, ali klic v sili v primeru padca varovane osebe, kar jim omogoča takojšen dostop do pravočasne pomoči.

Pametno uro Huawei Watch 4 Pro Space Edition je mogoče povezati z vsemi napravami z operacijskim sistemom Android ali iOS oziroma izrednim pametnim telefonom Huawei Pura 70 Pro. Obe napravi sta že na voljo na lokalnem trgu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.