PS 5: Zakaj je najboljši in 5 skritih adutov

Bangkok, Thailand - October 30, 2022: Gamer playing PlayStation 5 game console with DualSense controller.
Foto: Wachiwit iz iStock

PS 5 je za mnoge najboljša igralna konzola na svetu. In to upravičeno! Po tolikšnem času kot je med nami, je težko najti kaj novega za napisati o njej, a nekaj izjemno zanimivih novosti je vsekakor v svetu konzole PlayStation. Preverili smo zmogljivost in skrite adute igralne konzole, ki nam je razkrila 5 skritih zmožnosti, ki jih mora poskusiti vsak imetnik PS 5.

Zakaj izbrati PlayStation 5?

Kot smo omenili, PS5 je mnogim najboljša igralna konzola na tržišču. To mesto drži zahvaljujoč zmogljivi strojni opremi, ekskluzivnosti iger in pogonu 4K Blu-Ray. Ekskluzivne igre in funkcije, osredotočene na igranje, naredijo PS5 še bolj privlačen za kupce, ki si želijo izjemno izkušnjo in ne želijo zamuditi novosti igralnega sveta.

Tudi danes je PlayStation 5 pravi korak naprej za igranje iger na konzolah, saj ponuja čudovito zmogljivost, osupljivo hiter čas nalaganja in krmilnik, ki resnično spreminja način igranja, zaradi česar je to bolj poglobljeno in otipljivo kot kdaj koli prej. Brez težav predvaja skoraj vse igre za PS4 in v mnogih primerih omogoča, da se slednje izvajajo in nalagajo bolje kot kadar koli prej.

PS5 vs PS5 Digital Edition - Which One Should You Buy?

Kako privarčevati prostor na PS 5?

Kdo bi si mislil, da je to možno, kajne? Ali si vedeli, da tvoj PS5 samodejno posname in shrani 15-sekundni video vsakič, ko si prislužiš trofejo? Tudi če igraš le nekaj ur na teden, se lahko ti videoposnetki kmalu naberejo in zavzamejo dragocen prostor za shranjevanje na konzoli. Na srečo je možno dokaj preprosto izklopiti videoposnetke trofej. To storiš tako, da se pomakneš do menija Trophies pod Captures and Broadcast. Tukaj lahko prilagodiš, ali želiš shranjevati posnetke zaslona in videoposnetke za trofeje, kot tudi prilagodiš možnosti za oceno trofeje in trajanje videa.

PS 5 je lahko postavljen tudi ležeče

PS5 ima snemljivo stojalo, ki je pritrjeno na dno ali pa stoji ohlapno v škatli, če govorimo o novi napravi. Če je pritrjena na dno, ti to morda ne bo ustrezalo, če ne želiš konzole postaviti pokonci – navsezadnje je precej masivna. Stojalo je preprosto preklopiti na osnovno ploščo, tako da lahko svojo igralno konzolo PS5 postaviš vodoravno.

Riga, Latvia - November 23 2020: PlayStation 5 Sony reveals PS5 console and games. Dualsense controller
Foto: Girts Ragelis iz iStock

Zgodovina transakcij

Rahlo obskurna zmogljivost igralne konzole, a vseeno noro zanimiva. S pomočjo PS 5 lahko preveriš vsak nakup, ki si ga kdaj opravil v trgovini PlayStation Store – tudi koliko denarja si porabil. To ni nekaj, kar bi moral početi vsak dan, vendar je dober način, da preveriš, kaj si kupoval v preteklost. Možen je tudi vpogled v nakupe, ki si jih opravil za starejše sisteme, kot sta PS3 ali PS Vita. Če želiš to najti, izberi ikono elipse v zgornjem desnem kotu trgovine PlayStation Store in nato izberi Zgodovina transakcij. Od tu lahko nastaviš razpon datumov, nato pa raziskuješ po mili volji.

PS 5 omogoča deljenje zaslona z drugimi

PS5 podpira veliko družabnih funkcij, zato verjetno ne preseneča, da lahko svoj zaslon deliš s prijatelji ali drugimi, da lahko gledajo, kako igraš ali kaj podobnega. Čeprav se to verjetno ne zdi preveč impresivno, ima funkcija večopravilnosti še en trik v rokavu. Prijateljevo igranje lahko pretakaš v načinu slike v sliki, medtem ko igraš tudi sam. Precej kul, če si v multiplayer načinu in želiš videti dogajanje iz drugega zornega kota. To ikono lahko prekriješ s svojo igro ali pa ga postaviš ob strani, da ti ni v napoto.

Svoj zaslon deliš tako, da pritisneš gumb PS za dostop do Nadzornega centra, nato pa izbereš Game Base. Izberi ali ustvari zabavo s prijatelji, s katerimi želiš deliti svoj zaslon. Izberi Start Share Screen. Tvoji prijatelji bodo prejeli obvestilo, ko boš začel deliti svoj zaslon.

Kuala Lumpur, Malaysia - May 2021. Playstation 5, the next generation gaming console from Sony
Foto: Avid Photographer. Travel the world to capture moments and beautiful photos. Sony Alpha User iz iStock

Ne potrebuješ slušalk in mikrofona

V pomembni nadgradnji svojega predhodnika ima krmilnik DualSense vgrajen mikrofon, ki ga lahko uporabiš za klepet s prijatelji v skupini, ne da bi potreboval zunanje slušalke. Upoštevaj, da se samodejno vklopi, ko zaženeš konzolo (čeprav lahko to spremeniš v nastavitvah, tako da je njen privzeti status izklopljen). To funkcijo je mogoče preklopiti z gumbom, označenim z mikrofonom na krmilniku PS5.

Mikrofon upravljalnika služi kot zamenjava za mikrofon ali slušalke, če jih še nimaš. Še bolje, tisti v gospodinjstvu, ki ne igrajo z vami, se lahko prav tako pridružijo celotnemu druženju, tako da ti končno ne bo treba poslušati le ene strani pogovora. Če pa so pogovori zasebni, priporočamo slušalke in druge pripomočke za PlayStation.

Bangkok, Thailand - December 27, 2022: Playstation 5's DualSense game controller and Playstation logo.
Foto: Wachiwit iz iStock

Izberi najboljšo igralno konzolo s PS5

Da lahko vstopiš v svet najboljšega igranja, se odloči za PlayStation 5. Preveri ponudbo na spletni strani BigBang in opravi nakup prek spleta ali pa obišči eno od njihovih poslovalnic, kjer boš našel tudi širok nabor dodatkov, pripomočkov in iger za PS5.

eprodaja@bigbang.si | 01 362 60 00 | Spletna stran

Big Bang z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom na naslovu www.bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva.

eprodaja@bigbang.si | Spletna stran

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekRazpis za vpis na faks v letu 2024/2025 je objavljen!
Naslednji članekOcena filma: Interesno območje
logo big bang
eprodaja@bigbang.si | 01 362 60 00 | Spletna stran

Big Bang z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom na naslovu www.bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva.

Žiga Kastelic
eprodaja@bigbang.si | Spletna stran

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.