Samsung bo porabil odpadne olupke jabolk

Samsung se povezuje z modnimi oblikovalci.
Pametne ure imajo potencial da revolucionirajo naša življenja. Nosilcu ni le veliko lažje pogledati na uro, kot pa segati v žep po telefon, temveč pametne ure ponujajo še stotine drugih funkcij. Prva pametna ura, ki jo je leta 2004 izdelal Microsoft je že sprejemala podatke o vremenski napovedi, novicah in premikih na borzi. Današnje prav tako spremljajo stanje nosilčevih kriptovalut, zdravja, beležijo kakovost spanca, premorejo GPS in jih lahko uporabljamo za brezstično plačevanje. Ker pa funkcionalnost ni vse, pametne ure prav tako postajajo modni dodatek.

Samsung in Sami Miró

Največji proizvajalec pametnih telefonov in znamka z najširšo ponudbo pametnih ur je južnokorejski Samsung. Zavedajo se pomena in vpliva mode, zato so tudi njihove pametne ure med najelegantnejsimi. Pred kratkim so se povezali z modno oblikovalko Sami Miró in izdali serijo eko-paščkov za svoje ure.
Sami Miró je oblikovalka iz San Francisca, ki slovi po skrbi za trajnostno modo. Začelo se je z njeno najstniško strastjo do oblek iz druge roke, ki jim je dodala svoj pečat. Na Instagramu so jo opazili drugi modni oblikovalci, igralci, estradniki, zdaj pa vodi eno najbolj prepoznavnih naravi prijaznih znamk.

Nova serija eko-paščkov

V Samsungovi seriji bo 6 paščkov, ki bodo zadovoljili modne okuse oboževalcev. Dva izmed njih (Midnigh Black in Stratus Sky) bosta izdelana iz jabolčnih olupkov, ki po predelavi spominjajo na usnje, hkrati pa niso živalskega izvora in so biorazgradljvi. Ostali štirje bodo izdelani iz termoplastičnega poliuretana (TPU), ki je tudi razgradljiv in naravi prijazen. Prodajali se bodo za slabih 40 dolarjev.
Paščki
Iz leve proti desni: Aurora Night, Earth Sunrise, Midnight Black. Spodnja vrsta: Cloud Navy, Dawn Atlas, Stratus Sky. (Vir: Samsung)

Samsung poskuša varovati naravo

Samsung si že leta prizadeva zmanjšati svoj ogljični odtis in uporabljati več recikliranih materialov. Za embalažo izdelkov uporablja le razgradljive materiale in v zadnjem letu je skoraj vse svoje obrate poganjal z obnovljivimi viri energije. Ves čas se tudi trudi, da bi deloval se bolj učinkovito, naravi prijazno, z več možnostmi ponovne uporabe svojih izdelkov in njihovih komponent. Tako pravijo njegovi predstavniki.
Še vedno pa standardna pametna ura ni pripeta na naravi prijazen pašček. Novi paščki so kar dragi (39,99 dolarja), zato dvomim da je cilj res široka proizvodnja, ki bi nadomestila škodljivo pridelavo gumijastih paščkov. Še vedno pa so super modni dodatek, ki je zapovrhu naravi prijazen.
Prejšnji članekIzlet na Koroško? Gostišče Krivograd te pričakuje!
Naslednji članekRaziskava: Aplikacije in naprave pomagajo izboljšati kakovost življenja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.