Slušalke Huawei FreeBuds 4 dvigujejo raven zvočne izkušnje

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil najnovejši model pravih brezžičnih stereo slušalk (TWS) tipa ušesnih čepkov, FreeBuds 4. Gre za nov doprinos številčni družini brezžičnih slušalk in še en prikaz sposobnosti odlične tehnologije aktivnega odpravljanja hrupa (ANC), ki jo je Huawei predstavil že v prejšnjih generacijah svojih slušalk. Z drugo generacijo tehnologije aktivnega dušenja hrupa, kakovostnim zvokom visoke ločljivosti in inteligentno povezljivostjo, pa slušalke Huawei FreeBuds 4 dvigujejo zvočno izkušnjo na popolnoma novo raven.

Nov standard dušenja hrupa

Leta 2019 je Huawei predstavil prve ušesne čepke oziroma slušalke z odprto zasnovo, ki so se lahko pohvalile z aktivnim dušenjem hrupa, FreeBuds 3. Te so uporabnikom kot prve omogočile udobno nošenje in izjemno kakovost zvoka podkrepljeno z odpravljanjem motečega hrupa okolice. Po skoraj dveh letih neprekinjenega vlaganja v razvoj tehnologije aktivnega dušenja hrupa in pridobivanja strokovnega znanja, so luč sveta zagledale slušalke Huawei FreeBuds 4. Te z drugo generacijo tehnologije ANC 2.0[1] izboljšujejo odpravljanje hrupa na strojni in programski ravni, medtem ko ohranjajo odprto in udobno zasnovo.

Kot prve tovrstne slušalke na svetu prinašajo zmožnost dušenja z dvema mikrofonoma, kar zagotavlja nadgradnjo zmogljivosti odpravljanja hrupa. Ker mikrofona zaznavata zvoke okolice z večjo natančnostjo, slušalke Huawei FreeBuds 4 dosegajo vodilno raven dušenja v industriji.

Huawei FreeBuds 4

Za učinkovito odpravljanje hrupa v različnih situacijah, slušalke FreeBuds 4 uporabljajo tehnologijo prilagajanja ušesom (AEM – Adaptive Ear Matching). Med vklopljeno funkcijo aktivnega dušenja hrupa ušesna čepka samodejno zaznata obliko obeh ušes in določita optimalne nastavitve za vsakega uporabnika posebej, s čimer so pri Huaweiu dosegli najbolj udobno izkušnjo uporabo tovrstnih slušalk do zdaj.

Frekvenčni odziv do 40 kHz za poglobljeno poslušanje

Slušalke Huawei FreeBuds 4 uporabljajo kompozitno membrano iz tekočega kristala (LCP), ki podpira frekvenčno območje do 40 kHz in zagotavlja zvok visoke ločljivosti. Zaradi reprodukcije visokih tonov praktično brez izgube kakovosti, ti zvenijo bogatejše in polnejše.

Poleg tega so slušalke opremljene z 14,3 mm dinamičnim gonilnikom, ki ustvari bogatejše in bolj globoke nizke tone.

Kar zadeva zmogljivosti reprodukcije nizkih tonov, so slušalke Huawei FreeBuds 4 opremljene z novo razvitim pogonom za izboljšanje nizkih tonov, basovsko cevjo in elektroniko, ki skupaj tvorijo zaprto zvočno votlino. V primerjavi s slušalkami Huawei FreeBuds 3 se lahko pohvalijo z bistveno boljšo zrakotesnostjo in zvočnim tlakom, medtem ko je prostornina basovske celi večja za 15 %, kar zagotavlja okrepljen resonančni učinek med zrakom in prepono.

Huawei FreeBuds 4

V slušalkah Huawei FreeBuds 4 je prvič predstavljena tehnologija AEM, ki s samodejnim zaznavanjem oblike ušesa in načina nošenja inteligentno optimizira zvočni učinek ter uporabniku omogoči dosledno in visoko kakovost zvoka ne glede na okoliščine v katerih slušalke uporablja[2].

Ko je funkcija aktivnega dušenja hrupa izklopljena, slušalke Huawei FreeBuds 4 nudijo 4 ure neprekinjenega predvajanja glasbe. Skupaj s polnilnim ohišjem ta čas naraste na 22 ur. Če je dušenje vklopljeno, slušalke delujejo 2,5 ure. Poleg tega vodilna tehnologija hitrega polnjenja zagotavlja 2,5 ure zvočnih užitkov po le 15-minutnem polnjenju. Ko boste zunaj ali se vam bo mudilo, vam tako ne bo treba skrbeti za napolnjenost baterij.

Izjemno udobje v prefinjeni obliki

Udobnost je ključna pri zagotavljanju optimalne uporabniške izkušnje. V primerjavi s slušalkami Huawei FreeBuds 3, so nove Freebuds 4 doživele kar 13 optimizacij velikosti, kar se je odrazilo tudi na zmanjšanju teže. Ušesni čepek namreč tehta vsega 4,1 g[3]. Poleg tega je ohišje slušalk ukrivljeno za boljše prilagajanje. Posledica niza optimizacij pa nista le boljše udobje pri nošenju in večja togost, temveč so vplivale tudi na izboljšano delovanje aktivnega dušenja hrupa.

Polnilna škatlica slušalk Huawei FreeBuds 4 je velika vsega 21,2 mm in tehta 38 g, s čimer je 6,3 % manjša in 20,8 % lažja od škatlice predhodnih modelov. Simetričen okrogel dizajn in izpopolnjena izdelava pa se kažeta v njenem prefinjenem videzu. Slušalke Huawei FreeBuds 4 bodo na voljo v več barvah, vključno s keramično belo in zamrznjeno srebrno.

Pametna povezljivost

Slušalke Huawei FreeBuds 4 s pomočjo ekosistema naprav Huaweia in pridobljenega strokovnega znanja s področja brezžične povezljivosti, prinašajo več načinov povezovanja, vključno z bližinskim seznanjanjem, seznanjanjem prek izmenjave informacij v oblaku, sočasne povezave z dvema napravama[4] in središča za zvočno povezljivost (Audio Connectivity Centre)[5]. Slušalke lahko povežete z vsemi napravami, ki temeljijo na sistemu EMUI, od pametnih telefonov do tabličnih in osebnih računalnikov Huawei, kar uporabnikom zagotavlja resnično brezhibno izkušnjo povezljivosti in uporabe.

Huawei FreeBuds 4

Posebej pomembna je funkcija povezave z dvema napravama. Ne glede ali gre za napravo Huaweia ali katero od pametnih naprav s sistemi Android, iOS in Microsoft, vse lahko povežete s slušalkami Huawei FreeBuds 4. Na ta način lahko uživate v najljubši glasbi, filmu ali seriji, ne da bi zamudili klic, saj slušalke v tem primeru samodejno zaustavijo predvajanje in se preklopijo na pametni telefon.

Huawei predstavil tudi novo pametno uro in velike zaslone

Poleg slušalk FreeBuds 4 je Huawei na včerajšnjem dogodku predstavil še pametni uri Watch 3 in Watch 3 Pro, novo serijo tabličnih računalnikov MatePad, ki obsega modele MatePad Pro 12.6, MatePad Pro 10.8 in MatePad 11, računalniška monitorja MateView in MateView GT ter vse skupaj zaokrožil z operacijskim sistemom HarmonyOS.

Huawei Watch je prva ura, ki deluje z omenjenim operacijskim sistemom, odlikujejo pa jo izjemna uporabniška izkušnja, napredna funkcionalnost in izjemna avtonomija baterije. Lično oblikovana ura z ukrivljenim steklom in ohišjem iz nerjavečega jekla uporabniku služi kot večnamenski osebni pomočnik in tudi kot profesionalni trener. Vsebuje namreč 100 različnih vadb, omogoča pa tudi nadzor krvnega sladkorja, odčitavanje telesne temperature in zaznavanje padcev.

ura

Tablični računalniki MatePad Pro navdušijo z izjemnim zaslonom in brezšivnim povezovanjem s pametnimi telefoni in računalniki, kar dvigne raven produktivnosti in spodbudi kreativno izražanje. Zaslona MateView in MateView GT pa navdušita z izjemno čisto in barvito sliko, svetilnostjo in frekvenco osveževanja.

***

[1] Učinek aktivnega dušenja je boljši, če se ušesni čepki bolje prilagajajo, zato manjši ušesni kanali dopuščajo večji učinek od velikih. Pri nošenju je zato priporočljivo, da ves čas ohranjate tesno prilagajanje.

[2] V prihodnosti bo omogočena nadgradnja na daljavo (OTA).

[3] Podatki so pridobljeni v laboratoriju Huaweia. Teža se lahko razlikuje glede na konfiguracije. Dejanska teža je lahko drugačna.

[4] Za tablične računalnika in pametne telefone je funkcija pojavnega (pop-up) seznanjanja na voljo samo v napravah Huawei s sistemom EMUI 10 (ali novejše različice). Funkcija trenutno deluje samo na prenosnem računalniku Huawei MateBook 16 s programom PC Manager 11.0.9 (ali novejšim).

[5] Na voljo samo na napravah z najnovejše različico aplikacije Huawei AI Life. V okolju sistema iOS funkcija začasno ni podprta.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.