Svarilo pred nakupom tega novega izdelka

Minsk, Belarus, October 11, 2021:In female hands box from MacBook Air laptop. Expensive gift for a woman concept
Foto: megaflopp iz iStock

Apple je pred kratkim predstavil svoj novi MacBook Air M3, ki navdušuje s svojo zmogljivostjo in elegantno zasnovo. Vendar pa bi želeli opozoriti vse potencialne kupce na nekatere pomembne vidike, ki jih je treba upoštevati pred nakupom osnovne verzije z 8GB pomnilnika.

Premalo pomnilnika za dolgoročno uporabo

Čeprav Apple trdi, da je 8GB pomnilnika dovolj za osnovno uporabo, se v praksi izkaže, da temu ni tako. Sodobne spletne strani in aplikacije postajajo vse bolj zahtevne, kar pomeni, da tudi osnovno brskanje po internetu z več odprtimi zavihki hitro porabi veliko pomnilnika. Zato je razlika v delovanju med 8GB in 16GB modelom gromozanska, kar bo še posebej opazno, če nameravaš računalnik uporabljati več let.

Priporočilo: izberite 16GB verzijo

Če razmišljate o dolgoročni uporabi računalnika, je investicija v 16GB verzijo nujna. Čeprav je ta različica dražja, se bo dodaten pomnilnik izkazal kot neprecenljiv v daljšem časovnem obdobju. Tako boš lahko brez težav uporabljal zahtevnejše aplikacije in imeli boljšo izkušnjo tudi pri večopravilnosti.

Kje kupiti? Prihranite denar na Amazonu

Trenutna cena MacBooka Air M3 z 8GB pomnilnika pri trgovcu iStyle znaša 1359,95 €, medtem ko je na Amazonu na voljo že za 1119,00 € z brezplačno poštnino. To pomeni, da lahko z nakupom na Amazonu prihranite več kot 240 €. Zato svetujemo, da preveriš ponudbo na Amazonu in tako prihraniš pri nakupu.

Alternativa: 14-palčni MacBook Pro M1

Lahko razmisliš tudi o alternativi. Na eBayu so na voljo novi, zapakirani 14-palčni MacBooki Pro M1, ki stanejo približno 1500 €. Ti modeli ponujajo 512GB diska in 16GB RAM-a že v osnovni konfiguraciji, kar pomeni, da dobite boljšo zmogljivost, ekran, zvočnike in trdnost. Poleg tega je procesorska moč M1 Pro primerljiva z M3, kar pomeni, da ne boste občutili bistvene razlike v zmogljivosti.

Končni premislek

Pri nakupu novega MacBooka Air M3 je pomembno upoštevati dolgoročno uporabo in potrebo po večjem pomnilniku. Priporočamo nakup 16GB verzije, čeprav je dražja, saj bo to zagotovilo boljšo uporabniško izkušnjo in zmogljivost skozi leta. Prav tako preverite ponudbe na Amazonu, kjer lahko prihranite znatno vsoto denarja, ali pa razmislite o alternativi v obliki MacBooka Pro M1, ki ponuja boljše specifikacije za podobno ceno.

Osnovni modeli so namenjeni predvsem tistim, ki ne vedo, kaj kupujejo, saj jih je tako najlažje prodati. Ne stori te napake in izberi model, ki bo zadovoljil tvoje potrebe dolgoročno.

Junior novinar

Prejšnji članekŠtudentski bon inšpektor: Que Pasa
Naslednji članek10 zanimivih dejstev o Jadranskem morju

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.