Telefoni Huawei bodo dobili lasten urejevalnik dokumentov PDF, PPT in DOC

Huawei je vzporedno s predstavitvijo družine vrhunskih pametnih telefonov Mate 40 predstavil napredek v razvoju ekosistema Huaweievih mobilnih storitev (HMS). Poglavitne novosti so iskalnik Petal Search, zemljevidi Petal Maps in pisarniška orodja Huawei Docs. Posodobitve bodo obogatile uporabniško izkušnjo in uporabnikom omogočile bogatejši digitalni življenjski slog.

»Zadnjih osem let so pametne naprave družine Huawei Mate usmerjale razvoj mobilnih tehnologij in spodbujale inovacije. Letošnja družina predstavlja vrhunec naših prizadevanj, saj bodo pametni telefoni Huawei Mate 40 v celoti izkoristili ekosistem mobilnih storitev HMS in še dodatno izboljšali že tako odlično uporabniško izkušnjo,« je povedal Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer BG.

Optimizacija strojne in programske opreme za izboljšano izkušnjo

Na dogodku je Huawei predstavil dve aplikaciji, ki popolnoma izkoriščata zmogljivosti ekosistema mobilnih storitev HMS. Petal Search je uradni iskalnik na pametnih telefonih Huawei in Petal Maps prva navigacijska aplikacija zanje s podporo kretnjam, ki jih uvajajo naprave družine Huawei Mate 40.

Aplikacija Petal Search je na voljo v več kot 170 državah in je sposobna iskati po več kot 20 vsebinskih kategorijah. Išče namreč aplikacije, ki jih uporabnik želi, novice, video posnetke, fotografije, izdelki v spletnih trgovinah, podatke o letalskih prevozih in informacije o bližnjih podjetjih. Poleg tega, da podpira več kot 50 svetovnih jezikov, je odlično orodje za hitro in preprosto iskanje na zaslonu pametnega telefona.

Iskalnik je sposoben v celoti izkoristiti zmogljivosti umetne inteligence na pametnih telefonih družine Huawei Mate 40 za vizualno iskanje po fotografijah. Prepozna namreč širok nabor predmetov, kot so ljudje, živali, naravne znamenitosti in po novem tudi rastline. Poleg tega je na voljo glasovno iskanje v angleščini, francoščini, španščini, arabščini in še v nekaterih drugih jezikih. Da bi izpolnil vsakodnevne potrebe uporabnikov, je omogočeno lokalizirano iskanje. Poleg prikaza lokaliziranih rezultatov iskalnika, so na voljo dodatne storitve, kot sta vremenska napoved in prevajanje.

Huawei Maps

Aplikacija Petal Maps medtem predstavlja kakovostno in priročno Huaweievo orodje za prikaz zemljevidov in navigacijo ter uporabnikom v več kot 140 državah nudi funkcije, kot so sledenje lokaciji, pregled zemljevidov, navodila za vožnjo in prikaz prometnih informacij. Nudi še informacije o javnem prometu v realnem času za 129 mest in podpira glasovno upravljanje v šestih jezikih – angleščini, francoščini, nemščini, španščini, italijanščini in mandarinščini.

Uporabnikom pametnih telefonov družine Huawei Mate 40 bo na voljo še na novo predstavljano upravljanje naprave z zračnimi kretnjami. Voznik lahko na primer spreminja prikaze zemljevida tako, da dlan premakne nad zaslonom.

Poleg iskalnika in zemljevidov je uporabnikom v več kot 100 državah na voljo aplikacija Huaweievi dokumenti – Huawei Docs. Podpira prikaz in urejanje dokumentov v več kot 50 zapisih, vključno s formati PDF, PPT in DOC. S pomočjo sinhronizacije datotek s shrambo v Huaweivem oblaku orodja omogočajo nemoteno delo na istem dokumentu in iskanje med dokumenti ne glede na to, katero napravo uporabnik uporablja. Pogoj je le ta, da je na teh prijavljen z istim računom Huawei.

Celovit nabor aplikacij, ki dopolnjujejo digitalno življenje

Na predstavitvi pametnih telefonov družine Huawei Mate 40 sta bila med drugimi nadgradnjami ekosistema HMS predstavljena storitev iskanja naprave (Find Device) in urejevalnik videov Huawei Themes Video formworks. Iskanje naprave omogoča iskanje založenih ali izgubljenih pametnih telefonov, pametnih ur in slušalk, zaklepanje nekaterih na daljavo, vklop zvonjenja na daljavo in v skrajnem primeru brisanje podatkov s pomnilnika. Medtem ko z urejevalnikom videov, ki vključuje 10 predlogov za urejanje in 6 za snemanje, uporabnik lahko izkoristiti zmogljivosti snemanja in urejanja na pametnih telefonih družine Huawei Mate 40 ter ustvari videe kinematografske kakovosti. Ekskluzivni tematski paketi za podrobnejše poosebljanje naprave pa so bili dodani tudi v storitev Huawei Teme. Poleg Huaweievega nabora tem so med njimi dela znanih umetnikov in teme vzete iz klasične literature.

Huaweieva uradna platforma za distribucijo aplikacij, trgovina AppGallery, medtem ponuja priljubljene lokalne in globalne aplikacije, kot sta Telegram in Deezer, in se na dnevni ravni polni z novimi. V obdobju enega leta pa je za 20 odstotkov zrasla tudi uporaba hitrih aplikacij, s katerimi želi Huawei izboljšati digitalno življenje 500 milijonom aktivnih mesečnih uporabnikov.

Poleg tega Huawei nenehno izboljšuje uporabniško izkušnjo trgovine AppGallery. Nadgrajen uporabniški vmesnik prinaša preprosto in lepo estetiko, podkrepljeno z učinkovito izkušnjo rabe funkcij zavihkov in kartic z aplikacijami. Z njuno pomočjo aplikacije dosežejo več uporabnikov, hkrati pa jim nudita pametnejše predloge priljubljenih aplikacij.

Zavezani varnosti in zasebnosti za vse

Uporabnikom Huawei dovoli več nadzora nad prikazanimi oglasi z nastavljivim označevalnikom oglasov (QAID) s katerim prepoznajo in prepovedo ciljano oglaševanje. Medtem mobilni spletni brskalnik Huaweia prepozna spletna mesta, ki uporabniku sledijo in blokira njihove piškotke za slednje. Poleg večje varnosti je s tem onemogočeno tudi slednje uporabnika med brskanjem po spletu.

Huawei Petal Search

Aplikaciji Patel Search in Petal Maps dosledno upoštevata zakone, predpise in priporočila v državah, kjer sta na voljo. S certifikatom o zaščiti podatkov ePrivacyseal iskalnik zagotavlja več načinov zaščite podatkov, vključno z varnim iskanjem brez beleženja zgodovine in otrokom prijaznega iskanja. Podobno Petal Maps zagotavlja šifriranje prenesenih podatkov na celi poti in njihovo desenzibilizacijo – vključno s trenutno lokacijo in vedenjem uporabnika. Na ta način obe aplikaciji zagotavljata največjo možno zasebnost.

Najbolj revolucionarna družina pametnih naprav Huawei Mate je po osmih letih razvoja in stalnega premikanja mej mogočega na vseh področjih, končno na voljo uporabnikov. Podprta z inovativnimi aplikacijami za ekosistem Huaweievih mobilnih storitev HMS bodo pametni telefoni Huawei Mate 40 izboljšali digitalno življenje svojim uporabnikom.

Širok ekosistem naprav Huawei

Huawei je pred kratkim predstavil pametni telefon Huawei P smart 2021, ki se pridružuje nedavno predstavljenim brezžičnim slušalkam Huawei FreeBuds Pro in Huawei FreeLace Pro z izboljšanim sistemom aktivnega dušenja hrupa in novimi funkcijami osredotočenimi na potrebe uporabnikov, ter pametnima urama Huawei Watch GT 2 Pro in Huawei Watch Fit z naprednimi funkcijami beleženja aktivnosti in novimi načini vadbe.

Za več obiščite spletno povezavo: https://consumer.huawei.com/si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.